Mehka vezava
199 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789612531706

10,80 

SAMI PO MOČ

REDNA CENA:

12.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,20 

VAŠA CENA

10.80 €

10,80 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
199 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789612531706

Delo prikazuje prvo presečno empirično študijo večjega števila skupin za samopomoč in podpornih skupin v Sloveniji, kar omogoča vpogled v dogajanje na področju takih samoorganizirajočih se procesov.

Temeljno spoznanje študije predstavlja utemeljitev heterogenosti skupin za samopomoč in podpornih skupin tako z vidika njihove organizacije kakor tudi z vsebinskega vidika. Heterogenost nakazujejo terminološke razlike znotrtaj delovanja posameznih vrst skupin, potrjujejo pa jih empirični rezultati študije. Od tod sledi sklep, da gre pri preučevani populaciji pravzaprav na niz več populacij (podskupin) in da bi bilo z namenom pridobitve poglobljenega razumevanja razlik med njimi smotrno v prihodnosti raziskati njihove posebnosti. Ne glede na predstavljene razlike pa je enotna ugotovitev, da so za aktivne člane te skupine vir moči ter prostor za udejanjenje in učenje krepitve moči.

Drugo pomembno spoznanje z implikacijami tudi za strokovna področja, ki podpirajo ali se vključujejo v delovanje teh skupin, je ugotovitev, da je stopnja profesionalizacije skupin pozotivno povezana s strokovnimi ocenami in sodelovanjem s temi skupinami. Torej so beformalne skupine za samopomoč od strok tudi bolj oddaljene, a ne zgolj z vidika delovanja, temveč tudi z vrednostnega vidika. Iz tega dejstva izhaja dilema, kako spodbuditi sobivanje med komplementarnima pristopoma podpore in pomoči. Eden od načinov spodbujanja sobivanja bi bila ustanovitev nacionalnega matičnega središča, ki bi prispevalo k prepoznavanju in povezovanju znotraj skupin ter navzven med skupinami in stroko ter laično javnostjo…..

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

25 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,25 

VAŠA CENA

23.75 €

23,75 

REDNA CENA:

18.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,00 

VAŠA CENA

17.00 €

17,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.