Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 175
Velikost: 150 x 210 x 15 mm
Teža: 216 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789612950514

17,00 

Predparlamentarni zakonodajni proces

KATEGORIJA: , ,

VAŠA CENA

17.00 €

17,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 175
Velikost: 150 x 210 x 15 mm
Teža: 216 g
Leto izida: 2023
ISBN: 9789612950514

Monografija Predparlamentarni zakonodajni proces analitično prikazuje tisti del zakonodajne dejavnosti, ki zajema pripravljanje besedil zakonskih predlogov preden so posredovani v sprejem predstavniškemu telesu.

Že v tej fazi oblikovanja zakonov je navzoč tesen stik politike in prava, kar se v naslovni študiji odraža v ustreznem metodičnem pristopu. V celotni monografiji se namreč dopolnjujejo in prepletajo politološki in sociološki pristopi s pravno – normativnimi vidiki pripravljanja zakonodajnih aktov.

Vsebina študije je pregledno razčlenjena na osem poglavij, ki so smiselno razdeljena na zaokrožena podpoglavja. Po izhodiščnih uvodnih pojasnilih so razgrnjene razsežnosti sodobne deliberativne demokracije, ki se odraža vt. i. vladovanju kot upravljanju družbenih procesov, h katerim so ob državnih organih pritegnjene še organizacije civilne družbe. V posebnem poglavju je izpostavljena interesna determiniranost zakonodaje v povezavi s predparla¬mentarnim zakonodajnim procesom, ki je podrobneje razčlenjen v naslednjem poglavju. Ker je glavni usmerjevalec slovenske zakonodajne politike Resolucija o normativni dejavnosti, sta temu programsko-političnemu dokumentu posvečeni naslednji dve poglavji. Najprej so prikazana resolucijska načela za pripravo predpisov, potem sledi – v posebnem poglavju – analiza uresničevanja navedene resolucije zlasti z vidika sodelovanja javnosti pri pripravi predpisov ter z vidika presoje učinkov predpisov. Pred sintetičnim poglavjem o osnovnih ugotovitvah in zaključkih študije sta umeščeni še poglavji o posebnostih normiranja, ki so povezana z evropsko integracijo ter o mednarodni primerjavi demokratičnih prvin regulatorne politike.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.