Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 131
Velikost: 135 x 200 x 6 mm
Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789612570576

15,00 

Uslužbenci: Poročilo iz najnovejše Nemčije

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

97 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 131
Velikost: 135 x 200 x 6 mm
Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789612570576

Uslužbenci: Poročilo iz najnovejše Nemčije (1930) Siegfrieda Kracauerja je prva nemška empirična sociološka študija, ki je bila že ob nastanku deležna številnih pohval, danes pa velja za klasiko analitično-dokumentarne literature. 

V njej je prikazano življenje uslužbencev, ki so bili v dvajsetih letih prejšnjega stoletja nov, še neraziskan sloj delavskega razreda. Njihove delovne in prostočasne navade ter problemi kažejo presenetljivo podobnost z družbeno realnostjo sedanjega časa

Vse kaže, da pojavov, kot so vsesplošno poblagovljenje, odsotnost razredne in politične zavesti, racionalizacija in kibernetizacija dela, eskapistično zatekanje k ponudbi zabavne industrije, obsedenost z ohranjanjem mladostnega videza ipd., ni prinesel šele neoliberalizem, temveč jih je bilo mogoče opazovati že kmalu po prvi svetovni vojni. Z zaostrujočo se družbeno krizo, naraščajočo materialno stisko prebivalstva ter sindikalno neorganiziranimi, politično neopredeljenimi in za populizem dovzetnimi malomeščanskimi uslužbenci, ki so bili pomemben del volilnega telesa, se je že napovedoval usodni zaton weimarske republike.

Kracauer piše v iskrivem, mestoma zelo literariziranem reportažnemu slogu, svoje lucidne sociološke uvide pa prepleta z zanimivimi statističnimi podatki, intervjuji, portreti, citati iz časopisov, brošur in pisem.

  • V knjigi je objavljena tudi recenzija Kracauerjeve knjige, ki jo je prispeval Walter Benjamin.

Siegfried Kracauer (1889–1966) je bil nemški sociolog, filozof zgodovine, novinar, filmski kritik, utemeljitelj filmske sociologije in pisatelj. Čeprav skupaj z W. Benjaminom, E. Blochom, Th. W. Adornom in M. Horkheimerjem sodi med najpomembnejše in najproduktivnejše evropske kritične intelektualce svojega časa, v slovenskem prevodu ni dostopno še nobeno njegovo delo.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

39.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,90 

VAŠA CENA

35.10 €

35,10 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.