Mehka vezava
253 strani
Alovenski jezik
Velikost: 140 x 210 x 18 mm
Leto izida: 2014
ISBN: 9789619364109

17,10 

Zadeva: Bog – Vera v dobi skepticizma

PREVOD:

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
253 strani
Alovenski jezik
Velikost: 140 x 210 x 18 mm
Leto izida: 2014
ISBN: 9789619364109

Timothy Keller, ustanovitelj in pastor Prezbiterijanske cerkve Redeemer v New Yorku, v knjigi Zadeva: Bog pretresa številne dvome skeptikov in tudi gorečih kristjanov v zvezi z vero. Na podlagi primerov iz književnosti, filozofije, resničnih pogovorov in neomajnih argumentov Keller razlaga, zakaj je vera v krščanskega Boga dejansko razumna in razumska.

V prvem delu knjige rahločutno odgovarja na pogoste predsodke zoper vero v Boga. Dotika se vprašanj trpljenja, eksluzivnosti resnice, odnosa med znanostjo in krščanstvom, krivic, ki jih je povzročila cerkev, in podobnega. V drugem delu knjige pa avtor razčleni argumente za vero v Boga, opiše razliko med religijo in evangelijem ter razloži problem greha tako, da se lahko s tem poistoveti vsakdo.

  • Zakaj Bog na svetu dopušča trpljenje?
  • Kako je lahko samo eno verstvo pravo?
  • Če naj bi bil Bog ljubeč, kako lahko ljudi pošilja v pekel?

»Keller črpa iz klasičnih književnih del, filozofije, antropologije in množice drugih disciplin ter razumsko prepričljivo argumentira v prid obstoju Boga. Knjiga, napisana za skeptike in za verujoče, ki te skeptike ljubijo, temelji na avtorjevih izkušnjah utemeljitelja in pastorja cvetoče Prezbiterijanske cerkve Redeemer v New Yorku.« – Publishers Weekly

Verujočim bo knjiga čvrsta oslomba pri spoprijemanju z negativnim odnosom dobe skepticizma do krščanstva. Skeptikom, ateistom in agnostikom pa je lahko s svojo argumentacijo izziv za tehtnejši razmislek o razlogih za vero.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.