Mehka vezava320 stranislovenski jezikLeto izida: 2005
Založba:
ISBN: 9789616271769

14,61 

Zgodbe na delu, pripovedovanje, zapisovanje in poročanje v socialnem delu

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

14.61 €

14,61 

96 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava320 stranislovenski jezikLeto izida: 2005
Založba:
ISBN: 9789616271769

Zgodbe so me navduševale že od malega. Najboljši živi vir je bil moj oče. Rad je pripovedoval vsakdanje zgodbe iz svoje­ga otroštva v Kapelah, kjer je odraščal. Govoril je o sebi, o svo­jem bratu, o svoji materi, očetu, o sosedih, o vrstnicah in vrst­nikih. Ene in iste zgodbe je povedal tako rekoč neštetokrat, skoraj vsakokrat, ko sem ga prosila. Redko se je zgodilo, da se mu ne bi ljubilo povedati vsaj ene zgodbe. Navadno to niso bile zgodbe »velikega formata«, kakor na primer tista herojska, kako je njegov oče s kolegom zbežal iz starojugoslovanske vojske, tik preden se je začela vojna, pa še celo te zgodbe so vse­bovale toliko vsakdanjih človeških podrobnosti, da se je vsaka velika ideja v njih porazgubila.

Moj oče je bil mojster in ljubitelj pripovedovanja »malih zgodb«. Na zalogi je imel zgodbe iz osnovne šole, s paše, iz časov pregnanstva v Šleziji, kjer je, takrat sedemletni deček, s svojo družino in sovaščani prebil drugo svetovno vojno, in veliko drugih. To so bile zgodbe o so­lidarnosti in izdajah med vrstniki, o krivičnih in zasluženih kaznih, o otroški objestnosti, o otroškem strahu pred nezna­nim, o otroški prizadetosti, o prijateljstvu z odraslimi, o čudaštvih ljudi, ki se jih je bal, o laganju, o pogumu, o zame­rah. Zgodbe so bile stvarne, navadne, vsakdanje; opisi znača­jev likov, ki so v njih nastopali, pa niso bili pretirano otroško prirejeni ali poenostavljeni zgolj na pozitivne in negativne last­nosti. Z drugimi besedami, povedal je tako, kot je res bilo.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.