118 strani
SLovenski jezik

Leto izida: 2011
ISBN: 9789616665148

16,20 

1918-1941

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

18.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,80 

VAŠA CENA

16.20 €

16,20 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
118 strani
SLovenski jezik

Leto izida: 2011
ISBN: 9789616665148

Aprila 2010 je Muzej novejše zgodovine Slovenije odprl prenovljeni sobi stalne razstave o življenju v obdobju med obema svetovnima vojnama.

Kmalu po odprtju razstave se je pokazalo, da življenje v Kraljevini SHS in Kraljevini Jugoslaviji širša javnost slabo pozna in da razumevanje obravnavanega obdobja ovirajo številni trdovratni stereotipi in zmotne predstave. Zato smo se je muzej odločil za organizacijo predavanj, na katera je povabil ugledne predavatelje, raziskovalce, zgodovinarje in umetnostno zgodovinarko. Ti so z različnih vidikov osvetlili obdobje med obema vojnama in predstavili izbrana poglavja iz zgodovine in umetnosti.

Predavatelji in pisci objavljenih besedil, dr. Bojan Balkovec, dr. Alojz Cindrič, dr. Žarko Lazarević, dr. Tomaž Pavlin, dr. Jurij Perovšek, Barbara Savenc in dr. Branko Šuštar so predstavili najnovejše raziskave in manj znane drobce iz slovenske preteklosti. Predavanja so potekala v Viteški dvorani Muzeja novejše zgodovine Slovenije med majem 2010 in marcem 2011. V zborniku objavljena predavanja so povezana z značilnostmi političnega in kulturnega življenja, gospodarstva in modernizacije, likovnih umetnic, volitev, športa, šolstva in nastanka slovenske univerze. V zborniku so besedila dopolnjena s fotografijami iz fonda časopisa Slovenec, ki jih hrani v fototeka Muzeja novejše zgodovine Slovenije, in z izbranimi fotografijami z razstave. V zborniku so predstavljeni številni dogodki in drobci iz življenjskih zgodb, ki sestavljajo mozaik slovenske preteklosti in jih v celoto povezuje imensko kazalo.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.