Mehka vezava
216 strani
Slovenski jezik
Velikost: 155 x 235 x 15 mm
Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789616704373

11,00 

Bilo je nekoč, resnično kot zdaj

KATEGORIJA: ,

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 8,00 

VAŠA CENA

11.00 €

11,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
216 strani
Slovenski jezik
Velikost: 155 x 235 x 15 mm
Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789616704373

Bilo je nekoč, resnično kot zdaj Aleša Pračka je pripoved o zgodovini ozemlja današnje Slovenije od pradavnine so svetovnih vojn.

Zgodovina ni le gora podatkov, ki jo zgolj zgodovinar lahko osvoji v najlepšo in najsrečnejšo zgodbo. Tudi mi lahko to zgodbo, ki jo je ozemlju, kjer smo doma, napisal čas, osvojimo, imamo radi in se iz nje učimo.

Zgodovino imajo radi skoraj vsi, a se je izogibajo, mislijo, da je to neskončna in nikoli dovolj dosegljiva tema. Ni res! Izmed neštetega se da odbrati tisto, kar za krajšo vendar celovito pripoved o zgodovini ozemlja današnje Slovenije in njene okolice dejansko potrebujemo. Iz klasičnih zgodovinskih knjig, če nisi zgodovinar, ne boš dobil zaokrožene slike, pogosto ne boš vedel, zakaj je bilo prej tako potem pa tako, ali zakaj je sploh bilo tako, ali pa boš hitro vse pozabil.

Vse tisto pomembnejše o čemer smo nekoč poslušali v šoli, danes pa se nam o tem še komaj kaj sanja, bomo tekom te pripovedi razumeli in začutili  Gre za pravo zgodovino, ki je bereš kot roman, pravljico. V knjigi je tudi 22 preprosto zrisanih zemljevidov vseh državnih tvorb, ki so se zvrstile na ozemlju današnje Slovenije in njene okolice od pradavnine do obdobja med svetovnima vojnama.

Pripoved se začne s prazgodovino in nas od tam po časovni osi odpelje proti sedanjosti. Ko trčimo v Hitlerjev nacizem in Mussolinijev fašizem, je pripoved že skoraj pri koncu. V polpreteklo zgodovino ne sega, recimo, da to še ni tista prava zgodovina. Kljub temu se na določenih mestih, na primer gradovi, priključevanje Primorske izpod Italije k matični domovini, nacionalizacija, padec komunizma, denacionalizacija …, navezuje na čas po drugi svetovni vojni. Vse z namenom, da bo naša zgodovina tem bolj zaokrožena in tem bolj razumljiva.

Naše potovanje skozi čas mora biti prijetna, zanimiva in poučna izkušnja, stranskih poti se moramo, kar se da, izogibati, držati se moramo le glavne smeri zgodovinskega razvoja na tleh današnje Slovenije in njene okolice.

Iz medijev:

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.