Jezik: slovenski jezik
Število strani: 230
Vezava: broširano
ISBN: 9789616157315

27,00 

Faraonska renesansa

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

30.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,00 

VAŠA CENA

27.00 €

27,00 

1 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik
Število strani: 230
Vezava: broširano
ISBN: 9789616157315

Za kulturne pojavnosti faraonske renesanse je značilno zavestno uveljavljanje preteklosti. Težnje k arhaičnosti, ki naj bi ohranjala kulturno prepoznavnost dežele, je mogoče najti še v nekaterih trenutkih zgodovine Egipta, medtem ko v renesansi zasledimo novo usmerjenost, ki je vodila k obnavljanju dosežkov preteklih časov in jih na novo preoblikovala. Skladno s tem se je spremenil tudi pogled na versko in družbeno pojmovanje. Ta trenutek je za egipčansko zgodovino še toliko pomembnejši, ker so takrat v Egipt začeli prihajati prvi grški popotniki, ki jih je egipčanska kultura popolnoma očarala. Razširjali so jo najprej v Grčijo, potem pa še po celotnem mediteranskem prostoru. Zato lahko rečemo, da sodobna evropska kultura izhaja prav iz egipčanske miselnosti, ki se je oblikovala v tem času.

Gre za prvo tako zasnovano razstavo, ki je rezultat minulih prizadevanj raziskovalcev, da bi se to obdobje ponovno preučilo in ovrednotilo. Poleg faraonske renesanse so na ljubljanski razstavi predstavljena tudi klasična obdobja egipčanske zgodovine (staro, srednje in novo kraljestvo), ki omogočajo širši vpogled v egipčansko civilizacijo. Tako pripravljena razstava ponuja možnost za premislek o arhaizmu in pomenu zgodovine v starem Egiptu, tematiki, ki še pritegujejo pozornost mnogih sodobnih egiptologov. Na razstavi bo predstavljeno 140 eksponatov, ki so del največjih svetovnih muzejskih zbirk: londonskega Britanskega muzeja, pariškega Louvra, dunajskega Umetnostnozgodovinskega muzeja, egipčanskih muzejev v Berlinu, Münchnu in Firencah, tržaškega Mestnega muzeja za zgodovino in umetnost, Arheološki muzej »A.salinas«, Palermo, budimpeškega muzeja umetnosti Szepmüveszeti in zagrebšega Arheološkega muzeja. Nekateri eksponati so iz zasebne zbirke znanega glasbenika Giuseppeja Sinopolija, ki je v zadnjih letih svojega življenja gojil izredno strast do klasičnih egipčanskih in bližnjevzhodnih starih kultur.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.