Mehka vezava
318 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789619414514

25,00 

Ljubljanska geološka šola : zgodovina poučevanja geologije na Univerzi v Ljubljani

KATEGORIJA:

VAŠA CENA

25.00 €

25,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
318 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789619414514

Ljubljanska geološka šola obravnava razvoj visokošolskega poučevanja geologije na Univerzi v Ljubljani. geologija ima na univerzi svoj domicil že od njenega začetka četa 1919. Sprva se je poučevala na Filozofski fakulteti in Tehniški fakulteti, od leta 1960 dalje pa le še na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo. Danes (leta 2019) ima Oddelek za geologijo svoj domicil na NAravoslovnotehniški fakulteti. Tako kot univerza je tudi geološka stroka šla skozi različne razvojne stopnje.

Spreminjala se je organizacijska struktura univerze in fakultet, znotraj katere je delovalla, spreminjal pa se je tudi študijski program. Vse te spremembe so z vidika geologije v knjigi natančno opisane in analizirane. Univerze in posamezne stroke ni brez akademske skupnosti, ki jo tvorijo študentje, profesorji in drugi sodelavci, zato pomemben del knjige predstavljajo podrobne biografije profesorjev, ki so nekoč na univerzi poučevali geologijo. Knjiga predstavlja celostni pregled delovanja, razvoja in poučevanja geologije kot ene od temeljnih naravoslovnih znanosti. Delo se uvršča med ostala dela o zgodovini znanosti in visokošolskega šolstva v Sloveniji, ki so nastala ob stoletnici ustanovitve Univerze v Ljubljani.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.