Prelistaj nekaj strani iz knjige
Mehka vezava
231 strani
Slovensko/nemški jezik
Leto izida: 2013
ISBN: 9789616844260

17,00 

Misijonska hiša pri sv. Jožefu nad Celjem: kronika ustanove od 1852 do 1925

VAŠA CENA

17.00 €

17,00 

4 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
231 strani
Slovensko/nemški jezik
Leto izida: 2013
ISBN: 9789616844260

Knjiga vsebuje prepis kronike misijonske hiše pri Sv. Jožefu nad Celjem, kamor se je skupnost misijonarjev sv. Vincencija Pavelskega naselila leta 1852. Obsega čas do 1925.

Objavo spremlja razprava o mestu Misijonske kongregacije v Cerkvi na Slovenskem, o njenih Začetkih in prvih članih ter o najpomembnejših oblikah pastoralnega delovanja, ki jih je spremljala v skladu s potrebami krščanske skupnosti na Slovenskem.

V uvodnem delu je predstavljena zgodovina Celja in okolice, posebej zgodovina cerkve sv. Jožefa, ki so jo Celjani postavili v 17. stoletju in mesto duhovnika, ki je bilo ustanovljeno za oskrbovanje cerkve. Orisane so začetne težave skupnosti, ki je v škofijo pod vodstvom blaženega škofa A.M. Slomška prinesla nove oblike pastoralnega dela in si je morala šele pridobiti svoje mesto v mestu Celje.

Kronika vsebuje podatke o dobrotnikih nove ustanove in o težavah, s katerimi se je skupnost srečevala. Podrobno opisuje vzdrževalna in umetniška dela, ki so bila opravljena v cerkvi in na misijonski hiši. Pri pregledu pastoralnih del je več pozornosti namenjene pripravljanju ljudskih misijonov, duhovnih vaj za različne stanove in pomoči pri delu v župnijah.

Kronika vsebuje podatke, ki so pomembni za krajevno zgodovino in za zgodovino Cerkve na Slovenskem.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.