Trda vezava
184 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789612547523

18,00 

OD HIŠE DO NIŠE

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
184 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789612547523

S knjigo Od hiše do niše smo dobilipomemben znenstveni prispevek za bolj celovito razumevanje problematike stavbarstva in bivanja. Avtorica si je za izhodišče in središče svojega raziskovanja izbrala na videz preprosto temo o kuhinji; z odlično načrtovanim in z vsestransko poglobljenim raziskovalnim pristopom je dokazala, da je kuhinja bistveno več kot zgolj splošno znani in nujni del našega bivalnega okolja; kuhinja je dejansko jedro družinskega habitata in izjemno privlačno raziskovalno polje materialne kulture.

Avtorica se je tu izkazala kot izjemno in vsestransko usposobljena raziskovalka ter natančna interpretka domače un tuje strokovne literature; ibsežne teoretične interpretacije je nadgradila tudi z empiričnimi dognanji, ki so rezultat njenega širokega nabora in ovrednotenja pisnega, slikovnega in grafičnega gradiva iz poljudnega revijalnega tiska ter raziskovalnih ustanovah zahodne Slovenije in sosednje Italije. Prva je, ki je pri nas obdelala zelo obsežen korpus virov o načrtovanju, izbiranju in rabi kuhinj v vsakdanjem življenju, kakor jih že desetletja javnosti predstavljajo naše najstarejše in novodobne strokovne in poljudne revije. V teh poglavjih se izkazuje raziskovalna sila avtorice, ki se ni odrekla zbiranju, razvrščanju in vrednotenju na prvi pogled celo nezanimivih virov, toda iz zrn je nstala zgledna “pogača in palača”.

Knjiga Špele Ledinek Lozej presega okvire etnološke vede, saj podaja izzive za načrtno skupno delovanje sorodno usmerjenih humanističnih in družboslovnih ter tudi naravoslovno-tehničnih zanastvenih disciplin. Išče sogovornike med projektantskimimi, oblikovalskimi in varstvenimi organizacijami, ki jim bodo predstavljeni dosežki v pomoč. Avtorica se kot raziskovalka suvereno giblje po poteh različnih aplikativnih področij, še zlasti urbanističnega načrtovanja, projektiranja, oblikovanja in navsezadnje tudi varovanja kulturne dediščine. Slednjim vprašanjem je namenila izdaten del pozornopsti, kar le dokazuje, da raziskovalko še zdaleč ne zanimajo zgolj sodobna vprašanja stavbarstva in bivanja temveč tudi časovne, prostorske, socialne, rahitekturne in druge razsežnosti teh dveh temeljnih raziskovalnih paradigem sodobne etnologije.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.