Trda vezava
392 strani
Slovenski jezik
Velikost: 160 x 240 x 30 mm
Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789616704397

20,00 

Preden listje odpade, bomo doma

KATEGORIJA: ,

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

33 €

VAŠ PRIHRANEK: 13,00 

VAŠA CENA

20.00 €

20,00 

1 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
392 strani
Slovenski jezik
Velikost: 160 x 240 x 30 mm
Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789616704397

Knjiga meseca oktobra!

Oktobra leta 1918 je po koncu prve svetovne vojne razpadla Avstro-Ogrska monarhija. Kako so Veliko vojno doživljali Slovenci, vojaki na fronti in v ujetništvu, ter civilisti v zaledju, opisuje Miro Simčič v knjigi Preden listje odpade, bomo doma. Knjigi smo znižali ceno s 33 na 20 EUR, poleg tega pa vam ob nakupu v oktobru ne bomo obračunali stroška dostave (4,5 EUR).

V košarici ali na blagajni v okence ‘koda kupona’ vtipkajte LISTJE in vnos potrdite s klikom na ‘unovči kupon’.

****

Obsežna monografija Mira Simčiča (z podnaslovom Slovenci v prvi svetovni vojni 1914 – 1918) je pretresljiva zgodba kako so Slovenci, vojaki na fronti in v ujetništvu, ter civilisti v zaledju, doživljali prvo svetovno vojno. Naslov je povzet iz popularne vojaške pesmice, ki so jo slovenski vojaki prepevali poleti 1914.

Tisti, ki so imeli srečo, da so preživeli to vojno so morali čakati na to, da je kar petkrat odpadlo listje do novembra 1918, ko je tudi uradno prenehala Velika vojna, kot so jo poimenovali v večini evropskih držav in ki je za vse dežele, vpletene v to vojno, imela katastrofalne posledice, tako za zmagovalce, kot za poražence.

Predgovor za knjigo je napisal znani slovenski zgodovinar akademik dr. Jože Pirjevec, iz katerega objavljamo krajši odlomek:

“V zadnjih sto letih, ki nas ločijo od usodnih sarajevskih strelov, je bilo napisanih  o razlogih, poteku in razpletu prve svetovne vojne na stotine, če ne na  tisoče knjig. Če bi se avtor omejil samo na prikaz dogajanja, kakor se je razvijal med leti 1914-18 v evropskih  centrih oblasti in na bojiščih, bi  opravil zaslužno delo, saj mu je uspelo prikazati potek vojne vihre na razumljiv in razčlenjen način. Toda, kar daje njegovi pripovedi posebno draž, so tisti odlomki, v katerih posveča pozornost malemu človeku in njegovemu osebnemu  doživljanju velike tragedije. Prav  na teh  straneh, ki so napisane na podlagi manj znanih ali  do sedaj še neuporabljenih virov, je moč Simčičeve vojne kronike. Tukaj postanejo zares protagonisti  knjige  Slovenci, ki  na neposreden, včasih naiven a prepričljiv način pripovedujejo o tegobah, stiskah in bolečinah časa, v katerega so vpeti. Sredi velikega mozaika  političnega in vojnega dogajanja, o katerem  nam poroča avtor, se zasvetijo drobci pristnih življenjskih izkušenj in spoznanj, ki nam dovoljujejo reči, da je pričujočo knjigo vredno vzeti v roke, jo prebrati in se ob njej zamisliti.”

O avtorju:

Miro Simčič je pisatelj in publicist ter avtor številnih knjig, med drugim Tito brez maske, Ženske v Titovi senci, 888 dni na Soški fronti in Svetozar Borojević. Nekatere so bile prevedene tudi v nemščino, kjer so požele veliko uspeha.

Iz medijev: 

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.