Trda vezava
269 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2014
ISBN: 9789612547592

21,60 

PREKMURJE

REDNA CENA:

24.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,40 

VAŠA CENA

21.60 €

21,60 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
269 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2014
ISBN: 9789612547592

Besedilo knjige odlikuje prostranost, prehodnost in povezanost – razprave tematsko segajo od obravnav folklornih, etnoloških in socialnih značilnosti do naravnih danosti Prejmurja. S prehodi iz ene tematike v drugo se poglavja povezujejo v pisano podobo panonske pokrajine. Ta ostaja, žal, nekoliko okrnjena in ne do konca izrisana. Okoliščine, ki so v zadnjem letu globoko posegle v delovanje postaje, so prekinile načrtovano deloin pripravo srečanj raziskovalcev, na katerih bi osvetlili življenje drugih skupnosti v Prekmurju (predvsem madžarske in romske) in delo pomembnih prekmurskih osebnosti.

Vsebina knjige je razdeljena na tri obsežnejše razdelke. Prvi predstavlja bogato kulturno podobo pokrajine, ki se zaradi odmaknjenosti in zgodovinskih dejavnikov razlikuje od večine slovenskega ozemlja. Folklorne značilnosti so prikazane v dveh razpravah (M. Klobučar in R. Kunej), ki nazorno osvetlita posebnost in drugačnost pesemskega in plesnega izročila Prekmurja. Življenje Prekmurcev, stoletja s težkim delom na zemlji, sezonstvom in z izseljevanjem, ubesedenim v literaturi prekmurskih avtorjev, prikazujeta besedili o prekmurskih sezonskih delavkah (I.A. NAbergoj) in prekmurskih folklornih pripovedih (L. Bokal). Bogato prekmursko narečno besedje, tesno povezano z materialnimi danostmi pokrajine, obravnava razprava o prejmurskem narečnem besedju za ljudsko arhitekturo oz. prekmursko hišo (M. Horvat), ki ne predstavi le besedja, temveč tudi nekdanje bivanjske razmere Prekmurcev….

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.