Mehka vezava
315 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789619435373

18,00 

Revolucionarno nasilje na južnem Notranjskem, 1941-1945

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

97 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
315 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789619435373

Študija obravnava revolucionarno nasilje na območju južnega dela Republike Slovenije, to je južnega dela Notranjske. Obravnavano območje je med vojno sestavljalo šest občin: Begunje, Bloke, Cerknica, Rakek, Stari trg in Sv. Vid, njihove meje pa so enake mejam oziroma območju današnjih treh občin – Bloke, Cerknica in Loška dolina. V monografiji izraz revolucionarno nasilje pomeni nasilje, ki so ga na območju južne Notranjske med drugo svetovno vojno izvajale vojaške in druge oborožene enote pod odločujočim vplivom komunistične partije iz političnih in ideoloških razlogov.

V uvodu študije je na kratko prikazana geografska umestitev, sledita prikaz političnih in gospodarskih razmer med obema vojnama ter kratek oris splošnega medvojnega dogajanja na obravnavanem območju v letih 1941–1945 (italijanska okupacija, začetki partizanskega gibanja, vaške straže, nemška okupacija in pojav domobranstva). Osrednja tema je revolucionarno nasilje, ki je prikazano kronološko od začetka vojne vse do njenega konca na območju nekdanjih šestih občin. Pri tem gre za opis posameznih primerov revolucionarnega nasilja in njenih oblik. Predstavljena sta tudi grafični pregled števila smrtnih žrtev v posameznih letih vojne in seznam smrtnih žrtev revolucionarnega nasilja na obravnavanem območju v letih 1941–1945. Objavljena pa so tudi pričevanja posameznikov, ki so doživeli vojno obdobje in nekateri izmed njih tudi revolucionarno nasilje.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.