Mehka vezava
302 strani
Slovenski jezik
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2002
Založba:
ISBN: 9799616271447

12,52 

Živeti s heroinom II

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

12.52 €

12,52 

97 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
302 strani
Slovenski jezik
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2002
Založba:
ISBN: 9799616271447

Velika večina pisanja o drogah v svetu in tudi v Sloveniji se giblje v okviru dveh diskurzov: medicinskega (in psihiatričnega) in policijsko-nadzorovalnega. Oba diskurza poudarjata, da je uporaba nedovoljenih drog odklon od družbeno sprejemljivega vedenja.

Če spremljamo dogajanje v zvezi z drogami, vidimo, da sta se v sedanjem času oba diskurza sicer izčrpala, da pa sta simptomatična, saj več ko o drogah govorita predvsem o družbi, v kateri »živita«. »Družboslovje namreč že dolgo ve, da družbe potrebujejo svoje deviante in da jih pazljivo in dolgo konstruirajo« (dr. Tanja Rener). V tej luči so »džankiji« so zelo ustrezen sovražnik, proti kateremu se je treba bojevati.

Pričujoča knjiga, ki je nastala na podlagi številnih intervjujev slovenskih uživalcev in uživalk heroina, je absolutna novost v slovenskem, a tudi v svetovnem merilu vsaj v dveh točkah: 1. Droge obravnava kot del vsakdanjega življenja in pri tem ugotovi, da same droge niso problem, problem sta prohibicija in stigmatizacija njihovih uporabnikov in uporabnic. 2. Trdi, da so uživalci in uživalke navadni ljudje. Veliko je takih, ki heroin uživajo le občasno, veliko je zasvojenih, a znajo poskrbeti za svojo navado, tisti, ki so zdrsnili v »džankizacijo«, so v manjšini. In prav ta cestna, najbolj očitna podoba uživalca heroina je bavbav, ki straši po družbenem imaginariju.

Knjiga Živeti s heroinom bo bržkone izzvala pohvale, a tudi ugovore in pomisleke. Želimo si, da bi knjiga in dogajanje okoli nje prinesla spremembe tudi na tem področju.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.