Uredil: Franc Prezelj
Mehka vezava
97 strani
slovenski jezik
Velikost: 135 x 190 x 7 mm
Leto izida: 2016
ISBN: 9789619386835

10,00 

Popolni nauk za vse čebelarje

VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Uredil: Franc Prezelj
Mehka vezava
97 strani
slovenski jezik
Velikost: 135 x 190 x 7 mm
Leto izida: 2016
ISBN: 9789619386835

Popolni nauk za vse čebelarje Antona Janše je v slovenskem jeziku prvič izdal leta 1792 Janez Goličnik, župnik v Grižah pri Žalcu. Drugič ga je leta 1906, po naročilu Osrednjega slovenskega čebelarskega društva, priredil tedanji urednik Slovenskega čebelarja Frančišek Rojina.

Enaka, tretja izdaja je luč sveta ugledala leta 1922. Tedaj so se zvrstili kar trije slovesni digidki: stopetdesetletnica od tedaj, ko je Anton Janša napisal znameniti “Nauk”, petindvajsetletnica delovanja čebelarske organizacije v Sloveniji in prvi kongres jugoslovanskih čebelarjev v Ljubljani.

V dolgi dobi več kot 230 let se je način čebelarjenja bistveno spremenil, vendar tudi sedaj ni mogoče čebelariti brez prilagajanja vseh posegov v čebeljo družino, skladno z načinom življenja in naravnega razvoja čebelje družine. Sodobni nakladni panji so zelo podobni panjem, ki jih je v času svojega življenja uvedel Anton Janša. Čebelarski strokovnjaki po vsem svetu so predvsem v dvajsetem stoletju znanstveno utemeljili, kar je mnogo prej dognal in učil prvi čebelarski učitelj na Dunaju.

V četrti izdaji zaradi klenosti in melodike ohranjamo originalni jezik. Popravljene so le podrobnosti, ki ne posegajo v bistvo in obliko snovi, kljub temu pa prispevajo k lažjemu razumevanju še vedno zelo zanimivega podajanja reševanja čebelarjevih vprašanj v praksi. Na koncu je za lažje razumevanje predvsem mlajšim bralcem dodan slovar izrazov, ki so že povsem izginili iz vsakdanjega govora. Prepričan sem, da bo ta izdaja vsaj malo prispevala k drugačnemu tolmačenju rekla dr. Liebiga iz Nemčije, ki pravi: “Čebelar misli eno, čebele napravijo drugo.”

Anton Janša je bil rojen 20. maja 1734 v Breznici na Gorenjskem. Bil je akademsko izobražen slikar, začetnik modernega čebelarstva in eden najboljših poznavalec čebel. Bil je tudi prvi učitelj čebelarstva na cesarskem dvoru. Cesarica Marija Terezija je po njegovi smrti celo izdala odlok, po katerem so morali vsi čebelarski učitelji učiti po njegovih knjigah. Umrl je 13. septembra 1773 na Dunaju.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

16.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,69 

VAŠA CENA

15.21 €

15,21 

95 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.