Mehka vezava
512 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2014
ISBN: 9789616813266

25,20 

REŠENE VAJE IZ MAKROEKONOMIJE 1

REDNA CENA:

28.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,80 

VAŠA CENA

25.20 €

25,20 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
512 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2014
ISBN: 9789616813266

Pred vami se nahaja vadnica iz makroekonomije, napovedana ob izidu vadnice za mikroekonomijo. Vadnica je nastajala zadnja štiri leta na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju ter na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije na Univerzi na Primorskem.

Nekaj o strukturi vadnice. večino poglavij sestavljajo modelska in grafična obravnava ter računske naloge. Tam, kjer temu ni tako, se je to zgodilo iz enostavnega razloga: ker so nekatere vrste analize tako prepletene, da bi njihovo ločevanje prineslo zgolj škodo pri razvijanju intuicije. Namen modelske obravnave je razvijati sposobnost formalizacije ekonomske intucije oziroma spoznavati, kako kompleksne pojave v naravi pretvarjamo v matematične formulacije. Ravno ta del vaj je tisti, ki dela vadnico hibridno oziroma jo umešča na pol poti med učbenikom in vadnico. V vadnici niso razviti vsi modeli, ki se jih v nadaljevanju obravnava, to pa zaradi tega, ker jih je dosti izčrpno pojasnjenih v učbeniku "Uvod v matematično ekonomijo" So pa nekateri modeli ponovno obravnavani, to pa zaradi tega, ker so tako pomembni, da ni odveč še enkrat preusmeriti pozornost nanje. Grafična obravnava tipično izhaja iz modelske analize, poglavja pa se končujejo z računskimi nalogami, s katerimi se lahko bolj plastično prikaže delovanje in lastnosti uporabljenih modelov.
Vadnica je primerna tako za višješolski kot za univerzitetni program poučevanja ekonomije, nabor vaj je dovolj raznovrsten, da lahko vsak izbere najbolj primeren način poučevanja makroekonomije ali pa makroekonomskega dela osnov ekonomije.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
DVD

REDNA CENA:

15.99 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,60 

VAŠA CENA

14.39 €

14,39 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.