Mehka vezava
535 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616967365

15,00 

Premeščanje mej v kriminologiji in kriminalitetni politiki

KATEGORIJA: ,

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
535 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616967365

Pri založbi Inštituta za kriminologijo je izšla nova monografija z naslovom “Premeščenje mej v kriminologiji in kriminalitetni politiki”. Monografija – uredila jo je Renata Salecl, med avtoricami in avtorji poglavij pa so številne raziskovalke in raziskovalci Inštituta za kriminologijo – ponuja nove uvide v pretekle in sodobne kriminološke probleme, ki so vzniknili v procesih premeščanja konceptualnih in normativnih mej.

Monografija je razdeljena na pet vsebinskih sklopov. V prvem sklopu so kritično analizirane dileme, s katerimi se je kriminologija soočila v procesu pojmovnega in normativnega razmejevanja »predmetov«, ki jih preučuje. Ta zgodovinski pregled premeščanja mej vključuje tudi oris sodobnejših postmodernih trendov na področju kriminologije. Drugi vsebinski sklop se osredotoča na premeščanje mej med kriminologijo in z njo povezanimi vedami (npr. psihoanalizo, genetiko). Tretji vsebinski sklop je namenjen analizi premeščanja mej v kazenskem pravu in drugih pravnih disciplinah. Ta sklop vsebuje – med drugim – analizo premeščanja mej med kazenskim in upravnim pravom, med kazenskim pravom in nevroznanostjo ter med kazenskim pravom in neoliberalno ideologijo. V četrtem sklopu je analizirano premeščanje mej na področju kaznovanja, pri čemer analiza zajame širok spekter sprememb, do katerih prihaja tako globalno kot lokalno in na različnih ravneh. Zadnji sklop monografije se osredotoča na premeščanje mej v pravu oboroženih spopadov oziroma – natančneje povedano – na premeščanje mej v definicijah civilistov in borcev v sodobnih oboroženih spopadih.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.