Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 406
Velikost: 195 x 300 x 30 mm
Teža: 1783 g
Leto izida: 2012
Založba:
ISBN: 9789612763954

29,99 

Drevesne vrste na Slovenskem (2. dopolnjena izdaja)

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

49.99 €

VAŠ PRIHRANEK: 20,00 

VAŠA CENA

29.99 €

29,99 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 406
Velikost: 195 x 300 x 30 mm
Teža: 1783 g
Leto izida: 2012
Založba:
ISBN: 9789612763954

Drevesne vrste na Slovenskem je referenčna domača monografija o drevesih, v kateri je s samostojnimi poglavji celovito predstavljenih kar 186 pri nas pomembnejših domačih in tujih drevesnih vrst, še enkrat toliko je omenjenih s kratkimi opisi.

Monografija je zgrajena kot obširen leksikon ter ponuja lahko in hitro dostopne podatke o vsaki drevesni vrsti. Vsaka je predstavljena z monografijo, sestavljeno iz več rubrik. Poleg opisov in splošnih predstavitev je pri vsaki vrsti upoštevano najnovejše znanje o njeni razširjenosti v Sloveniji, prav tako je predstavljena vloga vrste v okolju, potencialni negativni vplivi ob njenem nekontroliranem vnašanju v naravno okolje, njen potencial ob podnebnih spremembah in njen bodoči pomen. Posebna pozornost je posvečena uporabnosti in drugim zanimivostim vsake vrste. Vsako drevo je predstavljeno z originalnimi avtorjevimi barvnimi fotografijami, ki prikazujejo drevesa na prepoznavnih lokacijah po vsej Sloveniji in za hitro določitev vrste najpomembnejše morfološke značilnosti.

Skoraj 600 fotografij in podrobni opisi omogočajo lahko prepoznavanje drevesnih vrst, temeljito so obdelane tudi njihova vloga v okolju, gojitvene lastnosti, razširjenost, uporabnost, zanimivosti in drugo.

Že prva izdaja knjige (Mladinska knjiga, 2004) je bila prva tovrstna domača knjiga. V drugi izdaji (2012) so vsa besedila prenovljena in posodobljena, dodanih ali zamenjanih je več kot 130 fotografij, knjiga je na novo oblikovana, tisk je kvalitetnejši. Njena prednost v primerjavi s podobnimi prevodnimi deli je, da prinaša relevanten izbor vrst in jih obravnava na osnovi temeljitega poznavanja domačih razmer.

Uporabljajo jo študentje vseh bioloških smeri, številni strokovnjaki in, kar je še zlasti pomembno, širša laična publika, saj je kljub strokovni osnovi pisana poljudno in na vsem razumljiv način.

Mnenja o knjigi: 

  • “S tem priročnikom bomo zlahka razširili svoje znanje o drevesih, teh najstarejših živih bitij na svetu.” – Stane Sušnik, Rože in vrt
  • “Knjiga, ki sega prek botanične publike.” – Bernard Nežmah, Mladina

O avtorju: 

Prof. dr. Robert Brus je predavatelj in raziskovalec na Oddelku za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške fakultete v Ljubljani. Na različnih oddelkih predava več predmetov s področja dendrologije in gozdnih genskih virov. Poleg znanstvenih in strokovnih člankov redno piše tudi poljudna besedila.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

98 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.