Trda vezava
494 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789612547677

37,80 

Slovenska rudarska poročila iz rudišča Belščica v Karavankah s preloma 18. in 19. stoletja za Sigismonda (Žiga) Zoisa

REDNA CENA:

42.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 4,20 

VAŠA CENA

37.80 €

37,80 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
494 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789612547677

Delo je monografsko zasnovana interdisiplinarna strokovno-zgodovinska obravnava rudarstva in geologije na nekdanjih rudniških posestih barona S, Zoisa v Karavankah med letoma 1797 in 1805. Delo prvič izčrpno, prepričljivo obelodanja prva v slovenskem jeziku napisana rudarska poročila. Sodobni znanosti odkrivajo dvoje: začetno stopnjo oblikovanja rudarske strokovne zvrsti jezika in rudarstva z geologijo kot stare proizvodne gospodarske panoge.

Z objavo bodo končno ta poročila sodobnim raziskovalcem naše preteklosti dostopna v dilomatičnem in kritičnem zapisu, ki z bližanjem sodobni knjižni pravopisni normi omogoča uporabnikom njihovo razumljivost; v interpretaciji pa Schmidt prevaja poročila v sodobno montanistično in geološko izrazje. Neizogibno potrebno dopolnilo obravnave predstavlja še vsebinsko-informativno bogat Geslovnik dela zajetega terminološkega besedja z izčrpnimi pomenskimi obrazložitvami. Na tako premišljeni način zastavljena izdaja orvih rudarskih poročil v slovenščini bo lahko služila znanstveno-raziskovalnim ter praktično-sporazumevalnim namenom in ciljem sodobne znanosti.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.