Mehka vezava
240 strani
Slovenski jezik
Velikost: 210 x 280 x 19 mm
Leto izida: 2021
ISBN: 9879616243810

22,50 

Uporaba matematike – z rešenimi primeri iz naravoslovja

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
240 strani
Slovenski jezik
Velikost: 210 x 280 x 19 mm
Leto izida: 2021
ISBN: 9879616243810

Uporaba matematike – z rešenimi primeri iz naravoslovja dr. Aleša Berkopca je zbirka rešenih nalog, pripravljenih za delavnico Uporaba matematike, ki poteka v okviru obšolskih predavanj pri Zvezi za tehnično kulturo Slovenije. Vsebina približno sledi gimnazijski in malo fakultetni snovi pri matematiki.

Vsako poglavje ima kratek matematični uvod. Nekateri pojmi tam niso definirani, a jih bralec lahko poišče v matematičnem priročniku.

Knjiga je vsebinsko razdeljena na naslednja poglavja:

 • Števila in računska pravila,
 • Napotki in namigi,
 • Funkcije ene spremenljivke,
 • Geometrija in trigonometrija,
 • Vektorji,
 • Zaporedja in vrste,
 • Odvod,
 • Integral,
 • Kombinatorika in verjetnost,
 • Matrični račun,
 • Kompleksna števila in
 • Navadne diferencialne enačbe.

Vsaka naloga ima uvod, kjer je kratko in jedrnato opisano naravoslovno ozadje, v katerem naloga živi, po potrebi pa je dodana še kakšna enačba. Sledijo z znakom ■ opremljeno besedilo naloge, privzetki in postopek reševanja ter na koncu obravnava oziroma komentar rezultatov. Izkušnje kažejo, da nemajhen del populacije dojame postopek, ki privede do rešitve, šele potem, ko neko nalogo vidi rešeno z vsemi podrobnostmi čisto do konca, zato je večina nalog v tej knjigi rešena podrobneje, kot je običajno.

O avtorju: 

Dr. Aleš Berkopec je po izobrazbi fizik. Za petindvajsetletno pedagoško delo na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani so se mu študentje oddolžili z Vidmarjevo nagrado. Njegovi raziskovalni prispevki znanosti so s področja statistike (algoritem za izračun hipergeometrične porazdelitve), mehanike (enačba za opis oblike vpetega trama) in atmosferske elektrike (hipoteza o nastanku nevihtne strele). V prostem času se ukvarja z astronomijo in glasbo.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.