Mehka vezava
110 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2021
Založba:
ISBN: 9789617013177

10,00 

Abbas Kiarostami

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
110 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2021
Založba:
ISBN: 9789617013177

Abbas Kiarostami je že trideset let eden največjih cineastov svetovnega pomena. Po skromnem in potrpežljivem vajeništvu »na licu mesta«, ko je posnel številne pedagoške filme o iranskih otrocih in zanje, se je postopoma uveljavil kot velik avtor, in sicer že s prvimi dolgometražnimi filmi: PopotnikKje je hiša mojega prijatelja? in Veliki plan. Mednarodna prepoznavnost (z zlato palmo s festivala v Cannesu leta 1997 za Okus češnje) ga ni zmamila iz njegovega osebnega umetniškega iskanja, ki si utira pot tudi skozi poezijo, fotografijo in video.

Kiarostami je avtor v najčistejšem pomenu besede, brezkompromisno izraža svoj tenkočuten filozofski in politični odnos do sveta. Njegovo delo, tako kot vsako veliko delo, znova pretehtava temeljne zahteve filmske umetnosti: zajemati iz sveta ali ga ustvarjati, se v njem izgubljati kot subjekt občutenj ali razumeti film kot vrtoglavi model istega sveta. Ta knjiga želi izkrčiti nekaj stez skozi njegovo delo, analizirati njegov ustvarjalski pristop (in najpomembnejše like njegovega opusa), podpreti svoja razmišljanja s številnimi posnetki zaslona in tako pomagati bralcu odkrivati novo ozemlje filmskega kontinenta, ki nosi ime Kiarostami.

Alain Bergala je bil član uredništva in glavni urednik zbirke Cahiers du cinéma. Je avtor številnih člankov in del o filmu, posvečenih Godardu, Rosselliniju itd. (njegovi zadnji deli sta Nihče bolje kot Godard in Vzgoja za film). Pri ministrstvu za šolstvo je pod vodstvom Jacka Langa deloval kot svetovalec za filmsko umetnost. Posnel je tudi več filmov za velika platna in male ekrane. O filmu je predaval na Université de Paris 3 in na FEMIS, francoski visoki šoli za filmsko fotografijo in zvok.

S filmom je danes tako kot s književnostjo; v času izobraževanja se vsak poistoveti tako z različnimi filmi kot z romani. Knjižice iz zbirke Les petits Cahiers spremljajo študente, učitelje ali dijake ter ljubiteljske navdušence na njihovi poti proti boljšemu razumevanju sedme umetnosti. Dvojna zgradba knjižic prinaša poglobljeno študijo, ki izobrazi pogled gledalca, ter dokumente s komentarji, ki bralcu kažejo poti k novim načinom razmišljanja in raziskovanja. Zbirka Les petits Cahiers izhaja v sozaložbi Cahiers du cinéma in SCEREN-CNDP – založbe ministrstva za šolstvo, mladino in šport.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.