Jezik: slovenski jezik Št. strani: 944
Vezava: trda
Leto izida: 2011
ISBN: 9789616860024

43,65 

Od (A)brama do (Ž)upančiča

REDNA CENA:

48.50 €

VAŠ PRIHRANEK: 4,85 

VAŠA CENA

43.65 €

43,65 

98 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik Št. strani: 944
Vezava: trda
Leto izida: 2011
ISBN: 9789616860024

Knjiga dr. Alenke Goljevšček Od (A)brama do Župančiča, vsebine 765 dram slovesnkih avtorjev je zagotovo izjemno in enkratno delo. Avtorica je dve desetletji pisala vsebine dram, ki jih je akademik Taras Kermuner vključeval v raziskovalni projekt Reinterpretacija in/ali rekonstrukcija slovesnke dramatike , ki obsega več kot 100 knjig. Tako kot je že projekt Tarasa Kermaunerja, skozi katerega je analiziral slovensko dramatiko od njenih začetkov pa do najmlajših avtorjev, neobičajen in tako rekoč presega zmožnosti enega samega človeka, je tudi delo Alenke Goljevšček izjemno tako po obesgu kot po metodologiji. Na enem mestu so zbrane vsebine 765 dram, kar je zagotovo vredno vse pozornosti. Ne gre le za priročnik v smislu »kratkih vsebin slovenskih literarnih del«, ampak za kar najbolj natančno in s precizno dramaturško roko po dejanjih in prizorih razčlenjenje dramskih besedil, pri čemer se avtorica odpoveduje vsakršnemu vrednotenju, zaradi česar so popisi vsebin še toliko bolj dragoceni in nenazadnje zanesljivi, saj ne gre za subjektivno branje, ampak za leksikografsko. Poleg tega so zbrane vsebine dram kar najbolj primeren »aparat«, ki bo dobrodošel, da ne rečem nujen, vsakemu bralcu Kermaunerjevih analiz slovenske dramatike.

Ob tem je poptrebno poudariti, da je Taras Kermuner (in z njim tudi Alenka Goljevšček) »ustanovil« novo znanost, ki je v nasprotju s tradicionalno univerzitetno znanostjo, bolj teologija kot znanstevna disciplina: tologijo Drugega. S tem sta tako Taras Kermauner kot Alenka Goljevšček presegla meje tradicionalnega raziskovanja slovenske dramatike, ki je relativno skromno, saj obstaja le nekaj (temeljnejših) del – kot npr. Wolmanova Slovenska dramatika iz leta 1925, Koblarjeva Dramatika v dveh delih iz sredine 70. let preteklega stoletja, čemur so sledili samo še parcialni pregledi slovenske dramatike (1945 – 1965) in poslednji pregled dramatike v drugi polovici 20. st. Silvije Borovnik.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,00 

VAŠA CENA

12.00 €

12,00 

96 na zalogi

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.