Mehka vezava
214 strani
Angleški jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789616669788

22,50 

Future architecture book : 2015-2021

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
214 strani
Angleški jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789616669788

Kot zaključno dejanje prve vseevropske arhitekturne platforme Future Architecture predstavljamo knjigo Future Architecture. Knjiga, ki sta jo uredila Milan Dinevski in Damjan Kokalevski, dokumentira šest let platforme namenjene ustvarjanju mreže kulturnih organizacij in obetavnih ustvarjalcev. Njen glavni cilj je bil predstaviti in razpravljati o arhitekturnih vprašanjih ter s poudarkom na arhitekturi v širšem družbeno-političnem kontekstu. Platforma, ki jo je ustanovil in vodil Matevž Čelik, se je v šestih letih svojega obstoja razvila v mrežo 28 institucionalnih članov in več kot 4000 obetavnih ustvarjalcev.

»Večina gradiva v knjigi se obravnava kot najdeni predmeti, ki so predstavljeni v stanju »kot so« in obravnavani kot zgodovinski artefakt ali »gotov predmet«. Poleg tega je bil naš namen, da prikažemo in predstavimo kulturo sodelovanja, ne pa je pojasnjevati. V tem smislu knjiga predstavlja arhiv oziroma poskus, da bi kulturno produkcijo ohranili in ne dovolili, da bi izginila. Metodološko knjiga za rekontekstualizacijo gradiva uporablja prisvojitev. V tem smislu se tako manj osredotoča na vsebino predstavljenih idej, temveč bolj na delovanje platforme, saj tako razkriva njene mehanizme sodelovanja,« pravita urednika knjige.

 Štiri glavna poglavja opisujejo dele platforme Future Architecture – ideje, projekte, razstave, dogodke, refleksije, publikacije, knjižnico, fotografije, pakete vizualne identitete, razpise za zbiranje predlogov in pričevanja.

Letne refleksije prijavljenih idej v avtorstvu mednarodnih strokovnjakov Giovanne BorasiAmice DallMarine Otero Verzier in Stojana Pelka v kritičnem in političnem tonu ovrednotijo nabor prijavljenih idej, poglavje Grafikoni vizualno prikaže prerez vsebine in sporočilnosti izbranih idej, poglavje Dosje pa ima obliko statističnega poročila, ki predstavi količino, kompleksnost in matematično merljiv uspeh platforme. Poglavje Sodelovanja osvetli sam proces ustvarjanja rezultatov platforme in razkrije njegove mehanizme – od evolucije ideje prek programa do končnega sodelovanja – katerih rezultat so številni arhitekturni dogodki po Evropi, od razstav, publikacij in filmov do predavanj.

Kot posebno vizualno poslastico knjiga, ki jo je oblikovala Benja Pavlin, vključuje tudi dva obsežna fotodokumentarna eseja; prvi vsebuje utrinke z Ustvarjalnih izmenjav, osrednjega letnega dogodka platforme Future Architecture, drugi pa utrinke z več kot 360 dogodkov Evropskega arhitekturnega programa. V knjigi je podrobno dokumentirana tudi živahna in prepoznavna celostna podoba platforme, delo Ajdina Bašića in v zadnjem letu Benje Pavlin.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,70 

VAŠA CENA

15.30 €

15,30 

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.