Mehka vezava
195 strani
Slovenski, angleški jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789616969451

22,50 

Gibanje za javni govor / Movement for public speech

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
195 strani
Slovenski, angleški jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789616969451

Razstava Gibanje za javni govor umetnice Polonce Lovšin je prva postavitev istoimenskega projekta v galerijskem prostoru. Gre za projekt v trajanju, ki začasno zavzame javni prostor v urbanem okolju in udeležence spodbuja h komunikaciji in skupni akciji.

Bistveni konstitutivni element te interaktivne kinetične začasne javne skulpture je gibanje, ki na povsem ekološki način, s fizičnim poganjanjem koles, proizvaja električno energijo in omogoča delovanje mikrofona na govorniškem odru. Proizvajalci energije in govorci ter ne nazadnje tudi poslušalci so v neprestani interakciji, saj drug brez drugega niso slišani oziroma poslušani.

Kolektivnost in sodelovanje sta ključni komponenti projekta, katerega sedem faz – od leta 2015 do danes – je prikazanih skozi dokumentarno gradivo, besedila in kolaže v katalogu projekta. Sedem na razstavi prikazanih kolažev je namreč v prvi vrsti nastalo za katalog, njihove reprodukcije so nekakšen povezovalni vizualni element in komentar umetnice na vsako izvedeno fazo, originale pa bo moč videti v galerijskem prostoru.

Na razstavi je poleg kolažev prikazan tudi izbor dokumentov iz preteklih izvedb Gibanja za javni govor, njen osrednji element pa je vsekakor katalog, v katerem so v kronološkem zaporedju predstavljene vse izvedbe projekta, z uvodnima besediloma Urše Jurman in Helen Stratford, s fotografskim materialom, prispevki v obliki seznamov točk programa in udeležencev ter s pesmimi in vsebino recitalov nastopajočih.

Razstava je tako nekakšen povod za knjižno obliko zapisa in ovrednotenje umetniškega projekta, ki je svojo premierno predstavitev doživel v Mariboru, zadnjo pa v Ljubljani, v okviru niza dogodkov pred odprtjem Cukrarne. Z izvedbo projekta v okviru predprograma Cukrarne smo namreč želeli vzpostaviti komunikacijo z okoliškimi vzgojno-izobraževalnimi zavodi ter prihodnje odjemalce naših vsebin povabiti k sodelovanju in refleksiji o poslanstvu novega prostora za sodobno umetnost. V ta namen smo odprli za mlade pomembne teme, kot sta družbena soodvisnost in odgovornost ter vloga mladih v spodbujanju razprave o naravovarstvenih temah. V sodelovanju z ravnatelji in predmetnimi učitelji smo pripravili osnovno temo in naslov dogodka – Kam se vrti ta svet?, učenci in učenke bližnjih srednjih šol in dijaških domov pa so se predstavili z recitali, branjem poezije, plesnimi in glasbenimi točkami ter drugimi oblikami nastopov.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA
NOVO
VAŠA CENA

25.00 €

27,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.