Mehka vezava
195 strani
Slovenski, angleški jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789616969451

22,50 

Gibanje za javni govor / Movement for public speech

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
195 strani
Slovenski, angleški jezik
Leto izida: 2021
ISBN: 9789616969451

Razstava Gibanje za javni govor umetnice Polonce Lovšin je prva postavitev istoimenskega projekta v galerijskem prostoru. Gre za projekt v trajanju, ki začasno zavzame javni prostor v urbanem okolju in udeležence spodbuja h komunikaciji in skupni akciji.

Bistveni konstitutivni element te interaktivne kinetične začasne javne skulpture je gibanje, ki na povsem ekološki način, s fizičnim poganjanjem koles, proizvaja električno energijo in omogoča delovanje mikrofona na govorniškem odru. Proizvajalci energije in govorci ter ne nazadnje tudi poslušalci so v neprestani interakciji, saj drug brez drugega niso slišani oziroma poslušani.

Kolektivnost in sodelovanje sta ključni komponenti projekta, katerega sedem faz – od leta 2015 do danes – je prikazanih skozi dokumentarno gradivo, besedila in kolaže v katalogu projekta. Sedem na razstavi prikazanih kolažev je namreč v prvi vrsti nastalo za katalog, njihove reprodukcije so nekakšen povezovalni vizualni element in komentar umetnice na vsako izvedeno fazo, originale pa bo moč videti v galerijskem prostoru.

Na razstavi je poleg kolažev prikazan tudi izbor dokumentov iz preteklih izvedb Gibanja za javni govor, njen osrednji element pa je vsekakor katalog, v katerem so v kronološkem zaporedju predstavljene vse izvedbe projekta, z uvodnima besediloma Urše Jurman in Helen Stratford, s fotografskim materialom, prispevki v obliki seznamov točk programa in udeležencev ter s pesmimi in vsebino recitalov nastopajočih.

Razstava je tako nekakšen povod za knjižno obliko zapisa in ovrednotenje umetniškega projekta, ki je svojo premierno predstavitev doživel v Mariboru, zadnjo pa v Ljubljani, v okviru niza dogodkov pred odprtjem Cukrarne. Z izvedbo projekta v okviru predprograma Cukrarne smo namreč želeli vzpostaviti komunikacijo z okoliškimi vzgojno-izobraževalnimi zavodi ter prihodnje odjemalce naših vsebin povabiti k sodelovanju in refleksiji o poslanstvu novega prostora za sodobno umetnost. V ta namen smo odprli za mlade pomembne teme, kot sta družbena soodvisnost in odgovornost ter vloga mladih v spodbujanju razprave o naravovarstvenih temah. V sodelovanju z ravnatelji in predmetnimi učitelji smo pripravili osnovno temo in naslov dogodka – Kam se vrti ta svet?, učenci in učenke bližnjih srednjih šol in dijaških domov pa so se predstavili z recitali, branjem poezije, plesnimi in glasbenimi točkami ter drugimi oblikami nastopov.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.