Mehka vezava
301 stran
slovenski jezik

Leto izida: 2016
ISBN: 9789616509534

17,10 

Nova doba prihaja! : industrija – delo – kapital

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
301 stran
slovenski jezik

Leto izida: 2016
ISBN: 9789616509534

V digitalni dobi je razmislek o tovarnah, industriji in množični proizvodnji nekakšna oddaljena tema, ki zbuja celo nostalgičen razmislek o tem, kaj vse je tovarna oziroma industrija pomenila za določen prostor, v katerem je delovala. Z razvojem množične proizvodnje je nastajal nov način razmišljanja, nastajale so nove socialne strukture; kraji, mesta so se popolnoma preoblikovali. Z nastankom tovarn so se začeli ustvarjati klasični kapitalistični odnosi, kasneje, z uvedbo socializma pri nas, je postala tovarna idejna podstat novega, "osvobojenega" delavca. Tovarna in njena množična proizvodnja sta pomenili napredek, priložnost za zaslužek, postali sta sinonim za ustvarjanje novih, urbanih življenjskih navad, novega načina bivanja, novih priložnosti, pa tudi prostor za nastanek družbenih konfliktov.

Čas, ki so ga tovarne in industrija prehodile od začetka 19. stoletja do danes, je čas hitrih sprememb, sprememb, ki so ponudile nove vzorce delovanja družbe. Celoten proizvodni sistem z izdelki, ki so bili njegov rezultat, je spreminjal celotno družbo in njene navade. Nstajala je potrošniška družba, ki ji tudi socializem ni mogel preprečiti glavnih motivacijskih postulatov. Proizvajati in kupovati nove in nove "predmete poželenja" je postalo navada, ki ji danes ne more ubežati niti nova digitalna doba.

Razstava in n jen obsežni katalog želita ponuditi vpogled v vznemirjlivi čas razvoja industrije v Ljubljani, od njenih začetkov pa vse do časa, ko se je klasična industrija počasi začela umikati iz naše stvarnosti, ko se je veliko tovarn zaprlo in se je njihova proizvodnja začela seliti na druge lokacije s cenejšo delovno silo ali pa so celotne panoge izgubile možnost obstoja.

Ostalo je veliko število praznih tovarn z zgodbami, podobami ljudi, predmetov, ki so bili z njimi povezani. Marsikdaj je ostal le spomin na "lepe čase", ko je tovarna pomenila način življenja, druženja, ko je marsikdo dejal, da gre delat v "svojo" tovarno.

Zakaj je pomembno, da poznamo ta del naše "industrijske" zgodovine? Vpogled v to obdobje nam daje prenekatere odgovore o izjemni prepletenosti naših vsakdanjih navad z industrijo ter o njenem vplivu na urbanizem, socialni ustroj družbe in spreminjanje celotnih sosek, kjer je industrija pustila neizbrisen pečat.

Danes, v času "finančne in digitalne industrije", je klasična tovarna postala sinonim za izpraznjene prostore in mesta, zato se sprašujemo, kako "naseliti" te površine, katere so tiste vsebine, ki bi jim dale "nove" vrednote, novo upanje. Spet prihaja nova doba, za katero pa ne vemo točno, kaj lahko od nje pričakujemo.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

25.00 €

25,00 

REDNA CENA:

10.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,00 

VAŠA CENA

9.00 €

9,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.