Mehka vezava
138 strani

Leto izida: 2014
ISBN: 9788871741642

27,00 

FRANKO VECCHIET – Memorabilia

REDNA CENA:

30.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,00 

VAŠA CENA

27.00 €

27,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
138 strani

Leto izida: 2014
ISBN: 9788871741642

Ob pomembni antološki razstavi posvečeni Franku Vecchietu, ki bo v tržaškem muzeju Revoltella na ogled od naslednjega tedna dalje, je pri Založništvu tržaškega tiska izšla monografija z naslovom Memorabilia.

Knjigo je uredil Andrej Furlan, ki je tudi avtor fotografij Vecchietovih objavljenih del, spremni študiji sta prispevali umetnostni zgodovinarki Nadja Zgonik in Federica Luser. V Memorabili sta objavljena izčrpna biografija Franka Vecchieta in seznam vseh njegovih dosedanjih osebnih in skupinskih razstav ter edicij. Ta del je podpisala Giulia Giorgi, ki je tudi kustosinja razstave.

»Vozovnice, strani iz telefonskega imenika, madeži omake, vinsko obarvani obroči umazanih kozarcev, sol, sledovi črni kot premog, odtisi ploščic, poti, ki so jih začrtali lesni črvi … fragmenti življenja, ki v Vecchietovih stvaritvah postanejo sestavni del umetnine. To niso le detajli, ki bi navdihovali umetniško delo ali njegovo branje. V Frankovih spretnih rokah se vsakdanji objekti spremenijo v subjekte kot nosilce spomina in v posrednike projektov, s katerimi želi umetnik ustvariti nov svet. Fragmenti spomina niso le del umetnikovega notranjega sveta, ampak tudi predmet premišljene in dosledne estetike. Vecchietova dela moramo dojeti kot nove stvaritve z lastno identiteto, obenem pa kot memorabilie zgodb, pokrajin, čustev, spominov in upanja.« (Andrej Furlan, urednik Memorabilie)

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami. Hvala za razumevanje!

PRIPOROČA
VAŠA CENA

9.00 €

9,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.