Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 642
Velikost: 150 x 210
Teža: 830 g
Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789617050516

27,40 

Osebnostne motnje v teoriji in praksi : Zakaj nastanejo, kako jih prepoznamo in kako zdravimo

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

REDNA CENA:

28.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

27.40 €

27,40 

3 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 642
Velikost: 150 x 210
Teža: 830 g
Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789617050516

Vsi ljudje smo kdaj radi povsem sami, si morda občasno napačno razložimo namere drugih, smo do sebe (preveč) zahtevni ali smo v odnosu ljubosumni. Vse to se smatra za del normalnega vedenja. Kadar pa takšni pojavi predstavljajo vztrajen in prevladujoč vzorec našega doživljanja, ki pomembno ovira naše vsakdanje funkcioniranje ter odnose z drugimi ljudmi, začnemo govoriti o osebnostnih motnjah.

Osebnostne motnje so stare toliko, kolikor je staro človeštvo, znanost pa se z njimi poglobljeno ukvarja komaj zadnjih nekaj desetletij. Prvi so jih prepoznavali moderni psihoanalitiki, ki so osnovali teorije za njihovo razumevanje in izpeljali metode za njihovo zdravljenje. Pozneje so osebnostne motnje našle svoje mesto znotraj kognitivno-vedenjskih teorij. Po zaslugi napredka na področju nevroznanosti pa danes dobro razumemo, kakšno je nevrobiološko ozadje osebnostnih motenj.

Knjiga je prvenec slovenskega psihologa dr. Simona Brezovarja in izvirno domače delo na preseku psihologije, medicine in psihiatrije. Predstavlja integracijo klasičnih in modernih teorij, ki pomagajo razumeti vzroke za nastanek osebnostnih motenj. V prvem delu knjige avtor opiše nekatere najpomembnejše teoretične koncepte, ki pomagajo razumeti, zakaj lahko osebnostni razvoj skrene v napačno smer, v drugem pa izčrpno obravnava specifične osebnostne motnje. Poleg vzrokov in terapevtskih možnosti so predstavljeni še številni drugi aspekti, ki bodo bralcu omogočili celostno razumevanje osebnostnih motenj.

Čeprav gre za strokovno delo, je slog pisanja takšen, da vabi v svet osebnostnih motenj tako strokovnjake s področja duševnega zdravja, kot tudi zavzete posameznike, ki jih zanimajo osebnostne motnje.

Iz knjige: 

»Glavni namen pričujoče knjige je na celosten način in iz različnih perspektiv osvetliti, zakaj pride do osebnostnih motenj, kako jih prepoznavati in kako zdraviti. Knjiga želi popisati različne vedenjske vzorce, ki jih pri posameznikih z osebnostnimi motnjami opažamo, odstreti pa želi tudi tančico v njihov notranji, doživljajski svet (tj. svet njihovih misli, idej in čustev). Predvsem pa se želi dokopati do temeljnih motivov, ki posameznike z osebnostnimi motnjami ženejo v prakticiranje in ponavljanje doživljajskih in vedenjskih vzorcev, zaradi katerih je njihovo vsakdanje funkcioniranje okrnjeno in zaradi katerih doživljajo veliko stisko. Čeprav je knjiga strokovne narave, sem jo skušal ves čas pisati z mislijo, da jo bere nekdo, ki nima predznanja s področja psihoanalize, kognitivno-vedenjske terapije, nevroznanosti, ipd. Na določenih mestih se seveda zapletenim tehničnim pojmom nisem mogel ogniti, jih pa skušam s spremljevalnim besedilom ter opombami pod črto karseda izčrpno definirati in opisati. Z izjemo manjših odsekov (npr. kliničnopsihološka diagnostika), ki so tako specifični, da jih lahko širše bralstvo brez slabe vesti izpusti, naj torej knjiga ne bi služila zgolj strokovnjakom s področja duševnega zdravja, marveč tudi širšemu krogu ljudi, ki jih zanima tematika osebnostnih motenj.«

O avtorju:

Simon Brezovar je psiholog in doktor znanosti s področja eksperimentalne psihologije. Kot specializant klinične psihologije je zaposlen na Nevrološki kliniki v Ljubljani, njegov osrednji raziskovalni in klinični interes pa predstavljajo bolezni staranja. Kot predavatelj na Univerzi na Primorskem poučuje več predmetov na študiju Biopsihologije, predava pa tudi na podiplomskem študiju Fizioterapije na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani. Brezovar je avtor strokovnih in znanstvenih člankov, njegovi prispevki pa so bili predstavljeni na kongresih in konferencah doma in v tujini. Bil je dolgoletni član Slovenskega društva za nevroznanost (SiNAPSA), kjer je več let deloval kot vodja organizacije Tedna možganov.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

95 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.