Mehka vezava
168 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2021
ISBN: 9789617118025

22,50 

#Ostanidoma. Migracije, begunci in covid-19

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
168 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2021
ISBN: 9789617118025

Globalna epidemija koronavirusne bolezni 2019 in vpliv, ki ga ima na naša vsakodnevna življenja, jasno kažejo, da gre za tematiko, ki bo imela daljnosežne ne le javnozdravstvene in epidemiološke, temveč tudi družbene, kulturne in ekonomske posledice. Doslej so se poudarjale predvsem zdravstvene implikacije, ki se nanašajo na preprečevanje in obvladovanje števila okužb in zmanjševanje števila smrtnih izidov. Priporočila globalnih akterjev na področju javnega zdravja [so bila] usmerjena zlasti k zagotavljanju primernih higienskih pogojev in ukrepov za »zajezitev« okužb, na primer z umivanjem rok, primerno količino tekočine in ohranjanjem varne razdalje, in to je vzdrževanjem prostorske in fizične razdalje.

Pričakovano se je kmalu pokazalo, da že na tej ravni za nekatere skupine prebivalstva pride do velikih težav. Kaj naj s takimi ukrepi brezdomci, ki nimajo omogočene pitne vode, živijo v začasnih in zasilnih bivališčih ali celo na ulici; kako zagotoviti varno razdaljo v domovih za starejše osebe, kjer se je s tako imenovano koronakrizo pokazala dolgoletna kadrovska, finančna in infrastrukturna pomanjkljivost tega področja; kako reševati problematiko žrtev nasilja v družini, ki so zaprte doma s svojimi povzročitelji; kako naj ukrepajo delavci migranti v kolektivnih »samskih domovih« (če so v novonastali krizi sploh še obdržali zaposlitev); kako naj si pogosto umivajo roke begunke, begunci in otroci v kolektivnih centrih, kjer je le malo prostorov za higieno in le malo vode. Seznam pa se nadaljuje in poraja veliko vprašanj.
Prispevki Anje Zafošnik, Špele Perner, Erine Borovič, Špele Vovk, Klare Andlovic, Sare Ugrin, Janje Pečan in Adriane Aralica v predzadnjem sklopu zbornika so nastali v sodelovanju s Platformo SLOGA v okviru projekta #MigratED (Digitalna orodja za okrepljene teme migracij in človekovih pravic v izobraževanju). Projektne aktivnosti #MigratED v Sloveniji sofinancirata program Evropske unije Erasmus+ in Ministrstvo za javno upravo. Zaključujemo s prispevkoma Simone Zavratnik in Katje Lihrenvalner v angleškem jeziku, ki sta bila predhodno objavljena na blogu znanstvene revije Studies in Ethnicity and Nationalism in v Resonant Voices Initiative v EU.
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

19.00 €

19,00 

99 na zalogi

VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.