Mehka vezava; 163 strani; slovenski jezik
ISBN: 9789617118568

17,10 

Mavrični obroč : Antologija pesništva Valentina Cundriča

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava; 163 strani; slovenski jezik
ISBN: 9789617118568
Antologijo o Cundričevi poeziji sem napisala na povabilo Kulturnega centra Maribor. Oba z možem sva bila nad povabilom prijetno presenečena, saj so založbe že desetletja odklanjale vse, kar je bilo Cundričevega. Kulturnemu centru Maribor se iskreno zahvaljujeva. Ker se mož zaradi zdravstvenih razlogov tako zahtevnega dela ni mogel lotiti, sem ga opravila sama. Pesništvo Valentina Cundriča sem razdelila na štiri obdobja, sonetnim vencem sonetnih vencev, ki so značilni za Cundričevo celotno življenjsko obdobje (prvi sonetni venec je napisal pri dvanajstih letih), pa sem namenila posebno poglavje. Iz vsake zbirke v nekem obdobju sem izbrala pesmi, ki so mi všeč. Če bodo všeč tudi bralcem in bodo zato morda segli celo po kakšni zbirki, bo moj namen dosežen. Dosežen bo pa tudi, če se z mano ne bodo strinjali in bodo segli po zbirki zato, da vidijo, če je v njej kakšna pesem, ki bo njim legla na dušo.
(Magdalena Cundrič: Iz predgovora)
Poezija je krik divjine, dojenčkov jok, šumenje reke, nevihtin bes, vsaj to bi rada bila v svojem približevanju začetku sveta. In to je ne glede na jezik. Materni jezik je silno odločujoč, ko pesnik spremlja v besede samega sebe, ko pa se ponudi kot sin, mož, zet, delavec in kot svobodna volja svobodni izbiri svojega bližnjega, se vezi jezika iz besed zrahljajo toliko, da vsebine niso več ujete v otroške pomene, tedaj pesnik lahko govori več jezikov. (Moj materni jezik je navsezadnje narečje moje rojstne vasi in je bil korak v knjižno slovenščino prav tako težak kot v druge tuje jezike.)
(Valentin Cundrič: Mavrični obroč)
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

10.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,00 

VAŠA CENA

9.00 €

9,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.