O nas

Ko knjiga pride k vam

NAGOVOR

Direktorja

Buča je nastala leta 1998. Od takrat se trudimo knjigi najti pot do bralca. Kot distributerji zastopamo več družboslovnih in humanističnih založb, galerij, muzejev, visokošolskih in raziskovalnih ustanov, manjše založbe in številne samozaložnike. Sodelujemo s slovenskimi knjižnicami (splošnimi, osnovno in srednješolskimi, fakultetami) ter knjigarnami.

Kot založniki večinoma izdajamo izvirne slovenske knjige z različnih področij (otroške slikanice, potopise, družbeno-aktualne, okoljevarstvene, zgodovinske, leposlovje …), nekaj pa je tudi prevodov (strip).

Leta 2022 smo prenovili spletno knjigarno.

 

NAGOVOR

Direktorja

»Knjige sem začel prodajati v direktni prodaji leta 1976. Zaradi poštenega in spoštljivega odnosa do kupcev so me imenovali ’tisti od knjig’. Počasi sem spoznaval naš knjižni trg in ugotovil, da bi bilo za večino založnikov bolje, da se združijo na knjigotrškem področju, čas pa bolje izrabijo za pripravo novih knjig. Podjetje Buča je začelo delovati leta 1998. Od takrat smo sodelovali že z več kot 500 založniki in samozaložniki. Menim, da so v Sloveniji za izid najboljših knjig zaslužni posamezniki, ki v to vlagajo svoje znanje in ljubezen.

Ob 25-letnici plodovitega sodelovanja, bi se v imenu Buče rad zahvalil založnikom, knjižnicam, knjigarnam, galerijam, muzejem, visokošolskim in raziskovalnim ustanovam, avtorjem in avtoricam, bralcem in kupcem, ki prepoznavate našo ljubezen do knjig.«

Samo Vadnov, direktor

Ko knjiga pride k vam