Mehka vezava
78 strani
Slovenski jezik

Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789616789394

16,20 

PREDMETI

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

18.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,80 

VAŠA CENA

16.20 €

16,20 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
78 strani
Slovenski jezik

Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789616789394

"Predmeti" so premišljeno in intuitivno konstruirana pesniška knjiga, razdeljna v tri dele: prvi, "Prepoznavanje predmetov", se tematsko disciplinirano loteva eksistencialnih vprašanj skozi fiksiranje vprašanja o predmetih in načinu človekovega sobivanja z njimi, Drugi, z naslovom "Jezero", predstavlja tematsko najbolj sežet ciklus v knjigi, kjer se subjekt izraža z gledišča jezera, vendar pa ima to jezero vse emotivne človeške lastnosti in takopostaja nenavaden vmesnik med subjektivnim doživljanjem političnega in intimno-filozofskega dogajanja ter tujostjo artikulacije, ki je položena v usta stalne snovi iz narave, in govori v srednjem spolu. Knjigo zaključuje cikel "kako se je motil Kant", ki s svojim humornim parafraziranjem razmerja med jezikom in življenjem deloma predstavlja odmev na prvi cikel.

Knjiga na ta nanič na ravni formalne ureditve ustvarjarelativno pravilno – a vendar ne geometrično – celoto, istočasno pa ta formalno-tematska disciplina ustvarja notranjonapetost v kontrapunktu z množico aluzij, v katerih se prepletajo slikarstvo, književnost, film in vsakodnevno življenje.

Pri tej poeziji, ki v enaki meri upošteva klasično formo, modernistično aleatorične postopke ter postmoderni palimpsest, gre ob njeni sveži odprtosti tudi za iskren in relativno dostopen dialog z vprašanji semiotike: zvok besed, ki povzroča užitek (tako zelo, da včasih preglasi pomen), vprašanje, ali struktura jezika morda ni dana sama po sebi, ampak se lahko dogaja tudi kot izvorno naključje; predvsem pa želja po življenju z besedami, po sobivanju z njimi, način, kako od nekod padejo kot dež, poželenje po njih, besede kot živa bitja, hitrejša od mačke: življenje z njimi je mnogo vznemirljivejše kot življenje s predmeti. V tem smislu je naslov knjige oksimoron, svoje lastno nasprotje, ki skriva tisto, o čemer v resnici govori-vseeno pa opozarja, da so enako kot so za večino ljudi resnični predmeti, tu resnične besede: ta poezija na popolnoma hipni način izpričuje, kako zelo so z nami ob vsakovrstnem vstopanju v svet…

Knjiga Predmeti skrajno jasno opozarja, kako čudno je videti novodobno potrošniško kopičenje predmetov za nekoga, ki ima polna naročja besed. Stopamo v vidik opazovalca, ki pa je vendar v središču dogajanja: opazovalec, ki se je vsemu odrekel, in mu je vendar vse obenem dano in odvzeto. Opazovalec, ki slučajno pade v bolečino ali ljubezen ("če ne bi bilo to angleško"), ki občuti totalno izgubo, ker si je v takšno polnost tako vrtoglavo želel skočiti.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 9,00 

VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

99 na zalogi

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.