Vezava: mehka z zavihki
Jezik: slovenski
Število strani: 262
Velikost: 140 x 210 x 16 mm
Leto izida: 2019
ISBN: 9789616995542

18,00 

Karbid

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka z zavihki
Jezik: slovenski
Število strani: 262
Velikost: 140 x 210 x 16 mm
Leto izida: 2019
ISBN: 9789616995542

Karbid je satirični roman, prežet s humorjem in ironijo. Andrij Ljubka sodi v sam vrh mlajših pesnikov in pisateljev ukrajinske književnosti. Reflektira ukrajinsko resničnost in ponavljajoč se tok zgodovine z novimi, modificiranimi izprijenimi dejanji tako posameznika kot kolektiva. Posameznik pa, znova, ne odgovarja za svoja dejanja, temveč se izgubi v množici.

Karbid tematizira več izhodišč, kot na primer ovirano vizumsko potovanje Ukrajincev (ki si ga lahko privoščijo le redki), ignoranco Evrope do Ukrajine, družbene elite in revnejši sloj prebivalstva, problematiko zdravstva, množično hrepenenje po begu v Evropo, hrepenenje po boljšem jutri, žrtvovanje lastnega zdravja zavoljo svetle prihodnosti. Avtor želi z romanom izkoreniniti stereotipe o Vzhodu kot o barbarskem, neciviliziranem, nasilnem delu sveta. Po njegovem prepričanju je takšno negativno percepcijo vzpostavil Voltairov Kandid v obdobju razsvetljenstva, medtem ko danes krivdo za zavračanje Ukrajine v EU pripisuje bruseljskim birokratom.

Karbid (2015) je bil uvrščen v ožji izbor petih najboljših knjig leta za literarno nagrado BBC Ukrajine.

O avtorju:

Andrij Ljubka (1987) sodi v sam vrh mlajših pesnikov in pisateljev ukrajinske književnosti in pomeni ustvarjalno perspektivo sodobne evropske književnosti. Prejel je že več literarnih nagrad in štipendij, prevajan je v številne jezike ter angažiran pri promociji ukrajinske in evropske književnosti; tudi sam prevaja iz več jezikov (poljščine, hrvaščine, srbščine in angleščine), piše v več žanrih. Diplomiral je na vojaški šoli v Mukačevem, iz ukrajinske filologije na Univerzi v Užgorodu ter iz balkanskih študij na Univerzi v Varšavi. Je tudi kurator dveh mednarodnih pesniških festivalov. V svojem opusu – pesniškem, esejističnem in proznem – izkazuje veliko občutljivost do obrobnih pokrajin evropske kulture.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

24.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,49 

VAŠA CENA

22.41 €

22,41 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.