Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 236
Velikost: 155 x 235 mm
Leto izida: 2022
Založba:
ISBN: 9789617083026

25,90 

Viljevo

KATEGORIJA:

PREVOD:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

25.90 €

25,90 

DOBAVNI ROK:
2 - 5 DNI
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 236
Velikost: 155 x 235 mm
Leto izida: 2022
Založba:
ISBN: 9789617083026

Viljevo je knjiga, ki mu lahko rečemo roman, ki mu lahko dodamo ključnike »horor«, »SF«, »teoretska fikcija«, »eksperimentalen«, »glitch«, »postmoderen«. Toda Viljevo je predvsem izjemen literarni izdelek tekstovnih in oblikovnih ekstremov, katerega »vibe« se nahaja na povsem drugačnih frekvencah od tistih iz ustaljenih literarnih tokov.

Knjigo sestavljajo trije žanrsko različni deli, narativno zvezani z elementi katastrofe, vojne, parapsihologije, psevdoznanosti in transkomunikacije med preteklostjo in prihodnostjo, ki v šumu frekvenčnega prostora obstajata sočasno. V svojevrstnem romanu, vključno z vsemi tekstovnimi in oblikovnimi ekstremi, se srečamo z enigmatičnimi in paranormalnimi dogodki, preko katerih se razprostira in komunicira neznan in nepojasnjen svet v Osijeku in okolici med leti 1943 in 2109.

Viljevo je z izjemno natančnostjo napisan roman, ki brez dvoma poglablja frekvenčen spekter sodobne književnosti in predstavlja premislek o tehnologiji in znanosti z vzorci, ki jih književnost kljub tradiciji znanstvene fantastike in spekulativne fikcije šele začenja prepoznavati.

Zagotovo eden izmed najoriginalnejših regionalnih romanov zadnjega desetletja.

O avtorju: 

Luka Bekavac (1976, Osijek) je hrvaški pisatelj, prevajalec in književni teoretik. Zaposlen je na oddelku za primerjalno književnost na Filozofski fakulteti zagrebške univerze, kjer je diplomiral iz primerjalne književnosti in filozofije ter kasneje tudi doktoriral. Njegova področja zanimanja obsegajo poststrukturalistične in sodobne teorije književnosti ter spekulativna fikcija. Do zdaj je izdal tri romane in »zbirko zgodb«, ki tvorijo specifičen literarni cikel: Drenje (2011), Viljevo (2013), Policijski sat: slutnje, uspomene (2015), Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku: studije, ruševine (2017) in raman v šestih knjigah Urania (2022). Avtor je za roman leta 2014 prejel nagrado Janka Polića Kamova hrvaškega društva pisateljev in nagrado Hrvaške akademije znanosti in umetnosti, leta 2015 pa nagrado Evropske unije za književnost.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.