Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 202
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2010
Založba:
ISBN: 9789612570255

16,00 

Ernijeva kuhna

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

16.00 €

16,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 202
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2010
Založba:
ISBN: 9789612570255

Ernijeva kuhna je roman enkratnega kresnikovega nagrajenca Zorana Hočevarja. Erni je ljubiteljski kuharski mojster, zelo izbirčen, na kakšen način morajo biti pripravljene jedi, ki jih bo vtaknil v usta.

Ta svoj talent skriva pred svetom, katerega mu predstavlja stalna druščina njemu podobnih modelov, ki se zbira pred bližnjim lokalom. Njihova skupna značilnost je izrazita nagnjenost k brezdelju in bohemskemu življenju, kolikor jim pač dopuščajo bolj kot ne prazne denarnice. Erni je po izobrazbi pravnik, davno nazaj je bil celo zaposlen, zdaj pa se preživlja z oddajanjem hiše, ki so mu jo vrnili kot denacionalizacijskemu upravičencu.

Je nergač in zadrt Ljubljančan, ki zviška gleda na vse prišleke, na ta svoj odnos pa je celo ponosen. Za splošno zadovoljstvo mu manjka le še življenjska sopotnica, s katero bi delil kulinarične in druge užitke. In pri iskanju le-te se njegovo življenje zaplete.

Odlomek iz knjige:

Boršč … roko na srce, morda res malo zoprno zgleda, ampak kako je pa to nekaj pregrešno dobrega, in zdravega, ja to pa skor ni za povedat! Ampak bom.

Vzamete četrt kile govejega križa, ga kuhate četrt ure, potem pa zrežete na trakce. Te trakce popražite na olju skupaj z eno sesekljano čebulo in na kocke narezanim koščkom pancete, nato pa prilivate juho, se pravi vodo, v kateri se je kuhalo meso. Vržete not dva korenčka, peteršiljevo korenino, gomolj zelene, en krompir, vse zrezano na manjše kose, jasno, ne pozabite pa tudi na četrt kile grobo zrezanega zelja. Potem, čez pet minut, dodate še na drobno naribani dve rdeči pesi, žlico paradižnikove mezge, žlico balzamičnega kisa, žlico rdečega vina, žličko celih poprovih zrn in lovorov list, in na šibkem ognju kuhate dvajset minut. Nakar dodate še eno rdečo peso v naribani obliki in še malo kisa in še malo soli (ali, bolje, že prej pripravljeno marinado iz teh sestavin). Po petih minutah nadaljnjega kuhanja je stvar fertik. Vzamete globok krožnik, si namečete, posujete jed s šopkom koprovega zelenja, si zraven čofnete ornk žlico kisle smetane, samo malo pomešate in … No ja, saj pravim, tega vi ziher ne bi jedli.

Iz medijev:

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

25.99 €

25,99 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.