Jezik: slovenski jezik
Število strani: 260
Vezava: broširano
ISBN: 9789616235495

18,66 

Ruski organizirani kriminal

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

20.73 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,07 

VAŠA CENA

18.66 €

18,66 

1 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik
Število strani: 260
Vezava: broširano
ISBN: 9789616235495

Ko družbo prizadene huda kriza, pa tudi v času dobrodejnega, a hitrega prehoda, ta vsaj začasno ne more več ohranjati reda," je že pred petdesetimi leti ugotovil Durkheim. Takrat se pojavi velika priložnost za zločince. Ruskim kriminalnim združbam so v minulem desetletju olajšali vzpon: začetek ruske tranzicije ob spremstvu hiperinflacrje, odmik od planskega gospodarstva, neuporabnost starih zakonov in negotovost ter neustreznost novih. Ruska družba je tudi sicer že dolgo vajena črnega trga in zgolj navideznega spoštovanja vedenjskih norm. Organizirani kriminal je dandanes pomemben vir dohodkov sodobne ruske družbe.

Zaradi nezmožnosti države, da bi bdela nad izpolnjevanjem podjetniških pogodb in preprečevala kriminalne dejavnosti, je ta namreč prepustila del svoje moči organiziranemu kriminalu. Eseji mednarodnih strokovnjakov -ameriških, angleških, ruskih in drugih sociologov, politologov, pravnikov m kriminologov – sistematično (diahrono in sinhrono) prikažejo perečo krepitev globalne grožnje, ki jo poraja ruski organizirani kriminal, in analizirajo njegove različne plati ne le v Rusiji, marveč tudi v drugih državah nekdanje Sovjetske zveze in drugod po pvetu. Posebna dokumentarna priloga opisuje razraščanje motečega vpliva ruskih emigrantskih zločincev v Združenih državah. Knjiga je namenjena vsem, ki jih zanimajo Rusija, organizirani kriminal in splošne težave držav v tranziciji. Njeni številni podatki in nasveti pa imajo tudi povsem uporabno vrednost za vse podjetnike, ki si želijo uspešno poslovati z Rusijo.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.