Jezik: slovenski jezik Št. strani: 112
Vezava: broširana
Založba:
ISBN: 9789616669146

4,88 

Storitveno in informacijsko oblikovanje

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

5.43 €

VAŠ PRIHRANEK: 0,55 

VAŠA CENA

4.88 €

4,88 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik Št. strani: 112
Vezava: broširana
Založba:
ISBN: 9789616669146

V knjigi se avtorici podajata na polje storitvenega in informacijskega oblikovanja. Gre za v svetu hitro rastoči, v Sloveniji pa še vedno deficitarni področji oblikovanja. Osredotočata se na pomene in vloge, ki jih oblikovanje lahko odigra na teh dveh področjih, in s tem poskušata postaviti teoretično osnovo za razvoj in kritično vrednotenje storitvenega in informacijskega oblikovanja v Sloveniji.

Kot si lahko preberete v besedilu »Oprijemljivost neoprijemljivega«, storitveno oblikovanje na holističen način obravnava izjemno raznolike in kompleksne, največkrat neoprijemljive procese. Pri iskanju najprimernejših rešitev oblikovalci v ospredje postavljajo uporabnika z na videz preprostim ciljem: zagotavljati uporabnikove koristi. Informacijsko oblikovanje gre neredko z roko v roki s storitvenim oblikovanjem, zajema pa prevajanje kompleksnih, neorganiziranih in nestrukturiranih podatkov v koristne in razumljive informacije; pri tem je poudarek na čitljivosti, razumljivosti in končni uporabnosti dokumentov. O tem govori besedilo z naslovom »Informacijsko oblikovanje – oblikovanje za uporabnika«.

V nadaljevanju sledi 21 primerov dobre prakse, razdeljenih na 8 področij. Vsak primer za boljše razumevanje predstavljava prek treh stopenj: izhodišče (preteklo stanje), rešitev (storitveno in/ali informacijsko oblikovanje) in učinek. V prilogi knjižice je nanizanih tudi pet študentskih seminarjev na temo neoprijemljivega oblikovanja, ki so nastali v okviru predmeta Razvoj in teorija oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Vse našteto pa avtorici zaokrožujeta z drobnim izborom dodatnih informacij o združenjih in profesionalnih organizacijah, ki se ukvarjajo s storitvenim in informacijskim oblikovanjem.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami. Hvala za razumevanje!

PRIPOROČA

REDNA CENA:

10.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

9.00 €

9,00 

93 na zalogi

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.