Trda vezava
178 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616781121

26,10 

ZGODBA O METULJU: Ustvarjalne delavnice in organizacija dela za starejše

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
178 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616781121

Štefanija Krhlanko je upokojena učiteljica, ki je ob desetletnici Centra za starejše Metulj želela z uporabniki centra narediti zgodbo po metodi Zgodbe za Macija (brošura Saša Gazdića, ki je izšla leta 1994, po njej pa je Štefanija pisala zgodbe, ki so bile na raznih natečajih tudi nagrajene). Nastala je Zgodba o Metulju v obliki ustvarjalne delavnice na temo sodelovanja v Metulju in počutja posameznikov.

"Nežni poskusi medsebojnega razumevanja očitno živijo dalje. Bivajo izven glavnih teoretskih in pedagoških razprav in se prilagajajo svetu, ki se spreminja. Bivajo tam, kjer jih ljudje najbolj rabimo, v neposrednih medsebojnih odnosih. To ne pomeni izven institucij. Nasprotno, ravno ti subtilni poskusi »prevajanja« in povezovanja osebnih izkušenj vdihujejo organiziranim oblikam druženj človeško dimenzijo. Zgodba o Metulju nam poleg vseh posameznih zgodb pripoveduje tudi o občutljivosti, ki je zaznala, kje je danes tako zelo potrebna – v odnosih med generacijami. Zgodba o Metulju je še en svetlikajoči se kristalček, ki odseva človeško dobroto."
[dr. Sašo Gazdić, Vodja Službe za kulturne raznolikosti in človekove pravice na Ministrstvu za kulturo]
"Zame je Zgodba o Metulju zgodba mojega doživljanja tega, kar počnemo, zgodba barv in oblik, ki so se porajale v meni, ko smo se lotili Štefkinega projekta. Črke in besede govorijo z mojo pomočjo. Vdihnila sem jim življenje z risanjem rok, nog, nosov, ust, oči. Ko sem jim – črkam namreč – dodala barvita oblačila in izraz, so začele pripovedovati, kako uživamo v dejavnostih, ki nam jih nudi druženje v Metulju. Včasih imam občutek, da bi črke kar poletele s plakatov in zaplesale. Vsakokrat, ko sem v prostoru, kjer so plakati, mi pogled odkrije kaj novega. In ta odkritja mi povedo kaj zanimivega o osebi, ki je to narisala.
Zato se bolje poznamo, smo si bliže, smo bolj živi, resnični." [Marjetka Resnik]

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.