Mehka vezava
226 strani
angleški jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789612357726

16,20 

Press Photography and Visual Framing of News

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

18.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,80 

VAŠA CENA

16.20 €

16,20 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
226 strani
angleški jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789612357726

Čeprav so podobe eden ključnih elementov sodobnega novinarskega sporočanja, ostajajo znotraj medijskih in novinarskih študij pogosto spregledan predmet kritičnih analiz. Knjiga Press Photography and Visual Framing of News naslavlja prav ta manko teoretskih in empiričnih študij na primeru novinarske fotografije. Skozi koncept vizualnega okvirjanja novic avtor prikaže vlogo fotografije znotraj novinarskega sporočanja in njen vpliv na proces konstrukcije pomenov novic ter s tem družbeno konstrukcijo realnosti.

Fotografije so namreč pogosto nosilke drugačnih pomenov kot besedilni deli novic, ki pogosto vnašajo v novinarski diskurz vrednotenja, stereotipe, predsodke, čustvene apele ali ideologije, ki v besedilnem delu novic niso prisotne. Knjiga poleg ključnih teoretskih razprav, povezanih s konceptom okvirjanja novic (konstrukcije dominantne interpretacije pomena dogodkov) sistematično predstavi argumente o pomembnosti proučevanja vizualne modalnosti novic ter skozi študije (slovenskih) primerov pokaže, kako, v kolikšni meri in na kakšne načine je vizualno okvirjanje novic povezavo s kolektivnimi identitetami.

Knjiga predstavi okvirno tipologijo vizualnega okvirjanja in kritično analizira enega ključni trendov transformacije sodobne novinarske fotografije – prehod iz dokumentaristično-realističnega stila upodabljanja v simbolno in metaforično reprezentacijo dogodkov.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.