Jezik: slovenski
Število strani: 220
Vezava: broširano z zavihkom
Leto izida: 2013
ISBN: 978961620246

12,60 

Fiktivnost dialoga

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

14.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,40 

VAŠA CENA

12.60 €

12,60 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski
Število strani: 220
Vezava: broširano z zavihkom
Leto izida: 2013
ISBN: 978961620246

V medosebnih odnosih pogosto slišimo pritožbe, da nas on ali ona ne razume, da nima zmožnosti empatije, ni emocionalno inteligenten. Pričujoče delo skuša na podlagi spoznanj iz različnih področij – od filozofije, psihoanalize, antropologije, sociologije do nevrologije – pokazati, kako je sklicevanje na razumevanje lahko predvsem prikrita agresivnost. Če me kdo ne razume, to pomeni, da ne igra moje igre, da se ne podreja mojemu simbolnemu nasilju.

Še več, sklicevanje na izražanje lastnega jaza in paranoična iluzija o tem, da vemo, kdo smo, pomenita diskriminacijo določenih motenj, kjer je funkcija jezika razkrita v vsem njegovem bistvu, denimo shizofrenije. Ali ne drži, da ko govorimo ali poslušamo, predvsem haluciniramo?

Delo si tako prizadeva za preseganje pojmov, kakršna sta dialog in razumevanje, in za utiranje poti v povsem nova področja čudenja in odprtosti, tako do sebe kot do drugih – polja, ki ravno iz razloga, ker se ne podrejajo nobenemu nasilju, ne morejo biti definirana in ostajajo kot naloga bralcu.

»Indijsko božanstvo Šiva je uničevalec in stvarnik v en osebi. In prav v tem je moč pričujoče knjige. Z analizo in dekonstrukcijo vsega namreč odpira možnosti neštetih dialogov, ki se izmikajo vsaki preveč določeni strukturi, funkciji, socialnim pravilom, hkrati pa jo preveva pristno človeško hotenje. Radovednost in čudenje. Morda se bistvo nekoliko sokratovsko resnično skriva v nečem, kar je v drugem delu naslova – da vemo vsaj to, da se nikoli ne moremo zares razumeti.« (dr. Bojan Musil)

Aljaž Jelenko (1991) je študent psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Redno sodeluje s študentskim časopisom Tribuna in objavlja članke v reviji Filozofija na maturi, sodeluje pri vsebinskem vzpostavljanju novopečene revije mariborskih študentov psihologije, Psihološki inkubator, pisal je za Šolske razglede, aktiven pa je tudi na portalu mariborskih Zofijinih ljubimcev.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.