Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 319
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 9789616271769

14,61 

Zgodbe na delu

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

14.61 €

14,61 

45 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 319
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 9789616271769

Namen knjige Zgodbe na delu (pripovedovanje, zapisovanje in poročanje v socialnem delu) Mojce Urek je predstaviti možnosti, ki jih teorije in metode pripovedništva ponujajo socialnemu delu.

Družbene vede so v devetdesetih doživele narativni (tudi biografski, interpretativni) boom. Z narativnim preobratom se je odprlo tudi pomembno polje socialnih raziskav, ki so spodbudile raziskovanje pripovedi (jezik, komunikacijo) v socialnem delu. Namen knjige je predstaviti možnosti, ki jih teorije in metode pripovedništva ponujajo socialnemu delu. V maniri družbenega konstruktivizma avtorica postavi osrednjo tezo, da se socialno delo izgrajuje skozi pripovednost.

Na primerih analize dokumentov – pisnih in ustnih socialnodelavskih poročil – pokaže, kako so socialne delavke in delavci z uporabo avtorskih sredstev (npr. konstrukcije lika, zornega kota, zapleta) v posameznem poročilu konstruirali uporabnikovo (in svojo) realnost. Ena od avtoričinih ugotovitev je, da so življenjske zgodbe strank socialnega dela skoraj praviloma zastavljene na temelju »na-problem-osredotočenih« načinov vednosti in reprezentiranja oseb ter na spregledovanju njihove kompleksnosti.

V knjigi predstavi nekatere inovativne metode socialnega dela, ki dajejo večji poudarek kompleksni in večdimenzionalni zgodbi človeka, ki je pozitivno intonirana in nam človeka predstavi ne le skozi njegove ali njene problematične plati.

O avtorici:

Dr. Mojca Urek (1966) je izredna profesorica na Fakulteti za socialno Univerze v Ljubljani, kjer od leta 1992 raziskuje in poučuje na področjih narativnih pristopov v socialnem delu duševnega zdravja, dezinstitucionalizacije, nasilja na podlagi spola in LGBT+. Bila je nacionalna koordinatorka petih evropskih raziskovalnih projektov. Je avtorica monografije Zgodbe na delu in soavtorica šestih drugih monografij.

“Zgodbe so me navduševale že od malega. Najboljši živi vir je bil moj oče. Rad je pripovedoval vsakdanje zgodbe iz svoje­ga otroštva v Kapelah, kjer je odraščal. Govoril je o sebi, o svo­jem bratu, o svoji materi, očetu, o sosedih, o vrstnicah in vrst­nikih. Ene in iste zgodbe je povedal tako rekoč neštetokrat, skoraj vsakokrat, ko sem ga prosila. Redko se je zgodilo, da se mu ne bi ljubilo povedati vsaj ene zgodbe. Navadno to niso bile zgodbe »velikega formata«, kakor na primer tista herojska, kako je njegov oče s kolegom zbežal iz starojugoslovanske vojske, tik preden se je začela vojna, pa še celo te zgodbe so vse­bovale toliko vsakdanjih človeških podrobnosti, da se je vsaka velika ideja v njih porazgubila. Moj oče je bil mojster in ljubitelj pripovedovanja »malih zgodb«. Na zalogi je imel zgodbe iz osnovne šole, s paše, iz časov pregnanstva v Šleziji, kjer je, takrat sedemletni deček, s svojo družino in sovaščani prebil drugo svetovno vojno, in veliko drugih. To so bile zgodbe o so­lidarnosti in izdajah med vrstniki, o krivičnih in zasluženih kaznih, o otroški objestnosti, o otroškem strahu pred nezna­nim, o otroški prizadetosti, o prijateljstvu z odraslimi, o čudaštvih ljudi, ki se jih je bal, o laganju, o pogumu, o zame­rah. Zgodbe so bile stvarne, navadne, vsakdanje; opisi znača­jev likov, ki so v njih nastopali, pa niso bili pretirano otroško prirejeni ali poenostavljeni zgolj na pozitivne in negativne last­nosti. Z drugimi besedami, povedal je tako, kot je res bilo.”

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

18.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,80 

VAŠA CENA

16.20 €

16,20 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.