Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 437
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2000
Založba:
ISBN: 9789616271196

13,52 

Sv. Peter in njegovi časi: Socialni spomini, časi in identitete v istrski vasi Sv. Peter

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

13.52 €

13,52 

136 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 437
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2000
Založba:
ISBN: 9789616271196

Namen knjige Sv. Peter in njegovi časi Boruta Brumna je prikazati socialne spomine, z njimi prepletene vsebine socialnih časov in njihov vpliv na pro­cese oblikovanja socialnih identitet prebivalcev vasi Sv. Peter v slovenski Istri.

Knjiga se posveča kulturni determinaciji dojemanja časa. Gre mu za socialne spomine v obliki ustnega izročila in doživete čase ter z njimi povezane spomine, ki so linearni in ciklični obenem. Na podlagi historične geneze vasi Sv. Peter v slovenski Istri, biografij njenih vaščanov in njihovega spominskega tkiva predstavlja temeljne vizije preteklosti, v kontekstu socialne pripadnosti posameznim družbenim skupinam pa opozarja na nenehno reinterpretacijo in redefinicijo preteklosti.

Pomemben element pri tem je nova državna meja med Slovenijo in Hrvaško. Tako knjiga, med drugim, govori o zanimivem procesu prevzemanja novih kolektivnih identitet v Istri, ki so jih sprožili dogodki ob razpadu Jugoslavije.

Knjiga je vsekakor kvalitetno delo, ki bo imelo odmev v domači in tuji strokovni javnosti in bo postalo zgled za tovrstne antropološke raziskave.

“Tja sem prvič prišel spomladi leta 1994, in kaj hitro mi je bilo dano vedeti, da Šupetrci svoje preteklosti ne pojmujejo kot zgodovino, saj se spominjajo, da jih je vsaka »država« učila drugo verzijo zgodovine. Tako kot velika večina drugih Istranov se ne (z)najdejo v zgodovinskih učbenikih, saj v njih zaman iščejo opise in razlage svoje preteklosti, ki jo doje­majo kot kolektivno izročilo, tega pa ohranjajo in prenašajo v socialnih spominih. V njih mrgoli pričevanj o »štorijah«, kon­kretnih imenih, veselih in žalostnih dogodkih, vzponih in padcih, navdušenju in razočaranju, barvah in vonjih, vse to pa za Šupetrce pomeni tiste reference, na katere so se tako nekoč kot tudi danes sklicevali pri vseh pomembnejših osebnih in vaških odločitvah in s katerimi so si pojasnjevali svoje bivanje in določali svoje identitete.” – Borut Brumen

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.