Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 36
Velikost: 190 x 265 x 6 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 2329068 (COBISS-ID)

5,00 

Podkovani zajec in modra oslica

ILUSTRACIJE:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 12,00 

VAŠA CENA

5.00 €

5,00 

34 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 36
Velikost: 190 x 265 x 6 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 2329068 (COBISS-ID)

“Podkovani zajec in modra oslica – nabirka zgodb za otroke pesnika Marka Kravosa – so s humornimi ilustracijami Adriana Janežiča res imenitna mladinska knjiga. Njegove poti v pravljice zo utrte na novo, odprte radovednosti in za zdaj neuhojene, da obetajo presenečenje in zanimiv pohod v neznano carstvo.

Pesnik Marko Kravose se je z mnogimi knjigami uveljavil tudi kot mladinski pisatelj. Pri tem je treba istočasno in glasno povedati tudi ali predvsem dvoje: mladinska pripoved, ki jo goji Marko Kravos, samo od daleč izhaja iz pravljične motivike, sicer pa je vsa scela in moško zasidrana v sodobnosti, v življenju današnjega otroka in njegovega tudi narobe pravljičnega sveta. In drugo: te svoje pripovedi oživlja Kravos s hudomušnostjo in humorjem, pogosto tudi z ljubeznivim posmehom in jezikovno akrobatiko. Prav to ga loči od standardnega pisanja za otroke in ga priporoča zaradi izvirnosti in avtorske posebnosti. /…/” – Tone Pavček

Vsebina: 

 • Modroslovje pod mavrico
 • Zajec zvitorepec
 • Komar sladokusnik
 • Vse o jajcih
 • Bogastvo in sreča
 • Srečni mož in črna kokoš
 • Sveti Martin in sveti Jurij
 • Bibalon v prajajcu
 • Iz česa zrase beseda
 • Kaj vse teče
 • Jezik smeha in joka
 • Metulji in zelenjava
 • Veliko in malo
 • Sončni jarek
 • Kaj je grizlo čevelj
 • Napredek in nazadek
 • Na igriščih zgodovine

O avtorjih: 

Marko Kravos se je rodil 16. maja 1943 v Montecalvu Irpinu v južni Italiji. Šolal se je na slovenski klasični gimnaziji v Trstu. Po končani maturi je študiral slavistiko na Univerzi v Ljubljani, kjer je diplomiral leta 1969. Leta 1966 je bil soustanovitveni urednik revije Zaliv in jo sourejal do leta 1970. Kot docent je vodil oddelek za slovenistiko in predaval o slovenski književnosti na Filozofski fakulteti na Univerzi v Trstu od leta 1996 do 1999 ter bil urednik Založništva tržaškega tiska v Trstu med letoma 1970 in 1993. Predsedoval je Slavističnemu društvu v Trstu (1977–1988), med letoma 1978 in 1981 Slovenskemu klubu v Trstu in Zvezi slovenskih kulturnih društev v Italiji od 1982 do 1986. V Sloveniji je ta čas deloval kot tajnik Društva slovenskih pisateljev in bil med letoma 1996 in 2000 predsednik Slovenskega centra PEN. Leta 1982 je prejel nagrado Prešernovega sklada za pesniško zbirko Tretje oko, leta 1999 je bil nominiran za nagrado Prešernovega sklada za delo Kratki časi – Trst iz žabje perspektive, leta 2000 pa je prejel italijansko državno nagrado Astrolabio d’oro za poezijo. Izdal je 27 pesniških zbirk in 16 knjig za otroke. Njegova dela so prevedena v 29 jezikov– največ v angleščino, hrvaščino in italijanščino; obsežnejše objave pa tudi v madžarščino, španščino in ruščino. (vir: wikipedia)

Adriano Janežič (1972) je izjemno plodovit in prepoznaven ilustrator iz Ljubljane. S svojimi humornimi ilustracijami sodeluje s pomembnimi slovenskimi časopisi in revijami. Ilustriral je veliko knjig za otroke in mladino. Vrsto let pa tudi sodeluje s pisateljico Tatjano Kokalj.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.