Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 29
Velikost: 190 x 265 x 6 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 2327020 (COBISS-ID)

5,00 

Trije palčki

ILUSTRACIJE:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 12,00 

VAŠA CENA

5.00 €

5,00 

27 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 29
Velikost: 190 x 265 x 6 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 2327020 (COBISS-ID)

Knjiga Trije palčki je prva knjižna objava pisateljice Štefke Kac-Marn. Gre za pripoved o sedemletnem dečku Nejcu, ki je, kot pravi pisateljica, iskriv, prijazen in ljubek deček. Živi na deželi, nedaleč stran od dedka in babice, kar je velika sreča, saj ju lahko obiskuje, kadarkoli si zaželi.

In prav na poti do njiju doživi vedno znova lepih dogodkov, ki so zanimivi in zabavni. Fant opazuje naravo, ki se radodarno razkriva pred njegovimi očmi, doživlja letne čase, ki si podajajo roke, spoznava živali in nove prijatelje. V ta prijazen, varen svet prav tiho in nevsiljivo vstopa tudi pravljica.

Ko Nejc doživi nesrečo, opazi, da se padec z bukve ni zgodil zaradi njegove nerodnosti, ampak so vstopili v dogajanje palčki s svojimi skrivnostnimi prstki. Pravljica si prijazno podaja roke z realnostjo. Doživetja v naravi se dogajajo povezana s pravljičnimi dogodki.

Mnenje o knjigi:

“Štefka Kac-Marn zna prisluhniti otrokom, zato jim nevsiljivo ponuja pravljico in znanje. Tudi Nejc, junak zgodbe Trije palčki, hodi v šolo in rešuje domače naloge s pisanjem in branjem. Tudi v njegove spise se lahko naseljujejo napake, in avtorica bralcem ponuja možnost, da jih razrešujejo. In če iščemo motivacijo za branje, jo najdemo prav v takih zgodbah, ki so za otroka, bralca, zanimive, razburljive in ga za dolgo pritegnejo v svoj svet.” – Tatjana Kokalj

O avtoricah: 

Štefka Kac-Marn (1941) živi v Mariboru. Po dolgoletnem učiteljevanju se je upokojila in začela pisati za otroke in odrasle. Za otroke je napisala prve zgodbe za revijoOtrok in družina. Objavlja v Cicibanu, že več let pa redno sodeluje z revijo Galeb. Otrokom se je priljubila predvsem z zgodbicami v nadaljevanjih, v katerih jih zna povabiti k lastni ustvarjalnosti. Njena pravljičnost velikokrat nastaja v družbi z vnukom, med drevesi v gozdovih, na poljih in gričih, kamor najraje zahaja. Številni motivi pa se navezujejo na otroštvo v Tomaški vasi pri Slovenj Gradcu.

Ana Zavadlav (1970), slikarka, grafičarka, je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani na oddelku za slikarstvo, študij pa nadaljevala na specialki za grafiko. Izpopolnjevala se je v Pensilvaniji na Indiana University of Pennsylvania na oddelku za grafiko, nazadnje še v Cité d’Art v Parizu. Leta 1993 in 1994 je prejela Študentsko in Univerzitetno Prešernovo nagrado, leta 1998 pa nagrado Novega mesta za grafiko. V zadnjih letih se posveča predvsem ilustraciji za otroke.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.