Mehka vezava
52 strani
Slovenski jezik
Velikost: 165 x 225 x 5 mm
Leto izida: 2012
Založba:
ISBN: 9789619330708

11,99 

Živa in prabled

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

11.99 €

11,99 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
52 strani
Slovenski jezik
Velikost: 165 x 225 x 5 mm
Leto izida: 2012
Založba:
ISBN: 9789619330708

Devetošolka Živa – glavna junakinja zbirke Živa iz muzeja Žige X. Gombača in Ivana Mitrevskega – se v prvi knjigi z naslovom Živa in Prabled, odpravi v prazgodovino na Bled.

Nad Bledom je grad in v gradu je muzej. In v tem sicer tihem muzeju včasih tudi na ves glas vpijejo. Na primer takrat, ko ob Blejskem jezeru najdejo izjemno pomemben in še bolj vreden zlati predmet. Prinesli so ga k Živini mami, ki ga je v splošni zmedi pozabila na mizi. Živa, ki je bila ravno tedaj pri njej na obisku, si ni mogla pomagati, da ga ne bi pogledala od blizu. Verjeli ali ne, najstarejša zlata najdba v Sloveniji jo natanko v tej knjigi odnese daleč nazaj v prazgodovino.

Če prelistaš njene strani, ti bo razodela, kaj se ji je tam zgodilo!

Zbirka Živa iz muzeja:

Živa iz muzeja je devetošolka, ki ima to neverjetno sposobnost, da lahko potuje po zgodovini. Le kakega zgodovinskega predmeta se mora dotakniti in že se znajde v času, ko je ta predmet nastal. Tam spozna ljudi in njihove navade ter se sooči z dramatično zgodovinsko lumparijo. Na svojih potovanjih je obiskala pozabljeno prazgodovino, se sprehodila po rimski Emoni, spoznala egipčanske faraone, se kosala s srednjeveškimi vitezi in bojevala z železnodobnimi bojevniki. V današnjem času Živa rada klepeta s kresnicami, si mežika z zvezdami in se zavzame za tiste, ki to potrebujejo. Zbirko knjižic za osnovnošolce sva ustvarila ilustrator Ivan Mitrevski  in pisatelj Žiga X. Gombač.

Priporoča Narodni muzej Slovenije: 

Narodni muzej Slovenije je hiša tisočerih zgodb. Vsak zgodovinski predmet, ki ga hrani, šepeta svojo. Poleg znamenite stavbe v središču Ljubljane in palače na Muzejski ploščadi Metelkova, narodni muzealci upravljajo tudi muzejsko zbirko na blejskem in snežniškem gradu ter skrivnostno Hrušico. Njihovi strokovni sodelavci so odgovorni tudi za arheološke in druge zgodovinske podatke, ki jih je avtor uporabil pri ustvarjanju Živinih pustolovščin.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.