Jezik: slovenski jezik
Število strani: 251
Vezava: trda
ISBN: 9788890354007

26,10 

Kras, knjiga o Soči

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

97 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik
Število strani: 251
Vezava: trda
ISBN: 9788890354007

Avtorjeva življenjska usoda je v svoji tragiki res posebna: v njej se odraža zgodovina habsburške dinastije. Pripadala je srednjeevropskemu prostoru, v katerem je prevladovala, če lahko uporabim moderen izraz, multikulturnost. Še leta 1938 je Abel opravljal častno mesto kot predsednik nemško-avstrijskega združenja in se zavzemal za priključitev k Tretjemu Reichu. Ko pa je Eichmann začel “reševati” na Dunaju judovsko vprašanje, se je njegova usoda čez noč spremenila. Njegovi kolegi so se zatekli v naročje nacionalsocializma, on in žena pa sta postala žrtvi antisemitskih rasnih zakonov.

Knjiga o Soči je izšla že leta 1934. Vzrok za pozen prevod pa moramo iskati na več področjih. Politika in ideologija sta pri tem nedvomno igrali ključno vlogo. Ko je bil leta 1934 Hitler v Nemčiji na oblasti, je bila knjiga prepovedana, ker je imel njen avtor judovske korenine. Knjiga je izšla pri založbi Pustet v Salzburgu in doživela tri ponatise. Prodanih je bilo približno 10 tisoč knjig. Hkrati je od leta 1934 dalje usoda pisatelja Kornela Abela zadobivala tragičen okvir. Po drugi svetovni vojni je bila knjiga paradoksalno spet prepovedana, ker je izšla v obdobju nacionalsocializma. V nemškem kulturnem prostoru se je zato na to knjigo povsem pozabilo. Prvič je v italijanščini izšla že davnega leta 1935 v Milanu, drugič pa leta 2001.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

6.50 €

6,50 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.