Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 104
Velikost: 150 x 210 x 6 mm
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617024173

9,90 

Ob ognjišču

KATEGORIJA:

VAŠA CENA

9.90 €

9,90 

2 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 104
Velikost: 150 x 210 x 6 mm
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617024173

Liki v zgodbah iz knjige Ob ognjišču Darinke Kozinc so predstavljeni kot vsakdanji ljudje, hkrati pa jih prav ta vsakdanjost dela junaške; ker so se zmožni soočati in uspešno spopadati z vsakodnevnimi izzivi življenja in ti so največkrat najtežji.

Bralec bo med prebiranjem gotovo začutil, da so mu zgodbe blizu, domače, kot bi jih že doživel ali jim bil priča v okolju.

Avtorica paberkuje like in motive iz običajnega življenja, prav v tem najtežje najdemo lepoto – njej to uspe; lepota življenja se v njenih zgodbah skriva v njegovi nepopolnosti, vsakdanjosti in običajnosti. Sporočila, ki nam jih pušča kot bralcem, pa so brezčasna – boleče občečloveška.

Obenem vse zgodbe prežema neke vrste prvinskost, slednja je v zgodbah mojstrsko združena s toplino. V tem prepletu se osvobajajoče zavemo, da čisto vsi bijemo podobne osebne bitke z življenjem v času in prostoru, ki nas obdajata. In v teh vsakdanjih izzivih je umetnost človeškega bivanja prav poiskati lepoto in smisel. Pri tem so nam zgodbe lahko v pomoč.

Zgodbe so izhajale v reviji Ognjišče.

O avtorici: 

Darinko Kozinc je mehkoba vipavske pokrajine oblikovala po svoje:  ljudje in dogodki ob meji zaznamovani s sledovi in tragiko zlasti dveh vojn, fašističnega nasilja in upora, aleksandrinstva, neprodušna meja v kasnejšem razpiranju…pa so neizčrpen vir za literarno ustvarjanje.

Darinka Kozinc je po poklicu univ. dipl. inž. lesarstva in magistra znanosti. Že kot študentka je začela delati na letalu pri Inex Adrii Aviopromet, nato se je zaposlila  kot predavateljica strokovnih predmetov, kasneje je bila dolgoletna ravnateljica Srednje lesarske šole Nova Gorica, prva predsednica KS Solkan in tudi prva profesionalna podžupanja občine Nova Gorica.

Prve pesmi je objavila že kot osnovnošolka, kot dijakinja in študentka je pisala kratko prozo in pesmi za različne mladinske revije. Dobila je več literanih nagrad, tudi mednarodnih, Mestna občina Nova Gorica ji je leta 2017 podelila Bevkovo nagrado, v letu 2022 pa je dobila nagrado mira. Je članica PEN.

Za seboj ima objavljeno večje število otroških knjig (25), nekatere je sama tudi ilustrirala, dve pesniški zbirki, pet knjig kratkih zgodb in dva romana ter eno strokovno knjigo. Več knjig je že prevedenih v angleški, češki, italijanski in srbski jezik, najbolj ponosna pa je na prevod aleksandrink v arabski jezik.

Živi in dela v Solkanu in je predsednica Društva za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink in Goriškega literarnega kluba GOvoRICA.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.