Trda vezava-Valovanka, 64 strani, Slovenski jezik, Leto izida: 2021
ISBN: 9789617118841

17,91 

KOSMATINKE

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

19.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,99 

VAŠA CENA

17.91 €

17,91 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava-Valovanka, 64 strani, Slovenski jezik, Leto izida: 2021
ISBN: 9789617118841
Hudomušna otroška pesniška zbirka, ki na zabaven način predstavi mačke, njihove vsakdanje podvige in obnašanje. Od mladih muck do starih mačkov, vseh možnih barv, vzorcev in karakterjev; knjiga predstavi tako mačje življenje, kot življenje njihovih človeških družabnikov. Raznovrstno poezijo spremljajo realistične pripovedne ilustracije, ki skupaj s pesmimi tvorijo celostno zgodbo. V knjigi bodo uživali tako mlajši, kot tudi nekoliko starejši mačji privrženci, ki se bodo od srca nasmejali rimajočim se vragolijam ter se naučili česa novega. Kosmatinke od začetka do konca odsevajo sodelovanje in umetniško predanost mladih avtoric, ki sta s svojo vsestranskostjo dokazali, da je možno povezati različne žanre in artistične stile, ki bodo navdušili vsakega bralca.

O AVTORICI

Dolores Hunsky, rojena 08. 10. 1996, je diplomirana anglistka in diplomantka nemškega jezika in književnosti. Diplomirala je na Filozofski fakulteti Univerze Maribor, trenutno pa živi in ustvarja v Gradcu, kjer je študentka magistrskega programa anglistike in amerikanistike na fakulteti Karla Franca. Je velika ljubiteljica živali, glasbe in na sploh kulture. V prostem času pisateljica in aktivistka, ki se osredotoča na teme, katere se ji zdijo zapostavljene (npr. pravice žensk, problemi LGBTQ+ skupnosti, pravice živali …). Svojo kreativnost izraža tako v slovenščini kot angleščini, njeni do sedaj najbolj pozornost vzbujajoči deli sta zagotovo raziskovalni članek Bad Raputation or Sexism? (Slab sloves ali seksizem?), ki je bilo objavljeno v zbirki Words, Music and Gender (2020) in otroška pesniška zbirka Kosmatinke (2021). Večina njenih del reflektira kontroverznost in brezbrižnost družbe.

Vanesa Erjavec, rojena 25. 10. 1997, otroštvo preživela v Ravnah na Koroškem, kjer je tudi obiskovala osnovno šolo in gimnazijo. Umetniško ustvarjanje ji je bilo v veselje že od malih nog, v zadnjem času pa se osredotoča predvsem na digitalno ilustracijo. Na FF UM je pridobila naziv diplomirane anglistke in umetnostne zgodovinarke, študij pa ji je omogočil sodelovanje na številnih projektih, npr.: Mladi kustos (postavitev razstave Družinska vez v galeriji Media Nox ter izid kataloga), Virtualne legende (pisanje kataložnih enot za umetniška dela iz Umetnostne galerije Maribor), digitalni časopis Crumbs v sklopu Kluba anglistov Maribor (literarni prispevki ter grafično oblikovanje, dizajn in pripadajoče ilustracije). Veselje do ustvarjanja jo vodi tudi pri kariernih odločitvah, saj pri svoji trenutni zaposlitvi sodeluje pri projektih, ki vključujejo dizajn spletnih strani in grafično oblikovanje ter pisanje in prevod slovenskih in angleških besedil.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.