Mehka vezava
94 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150650

19,00 

Prepletanja

KATEGORIJA:

VAŠA CENA

19.00 €

19,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
94 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150650

Vse pesnice preživljajo jesen svojega življenja in zdaj, ko ni več obveznosti na odgovornem delovnem mestu in v družini, za njihovo ustvarjalnost ni več ovir. V tem življenjskem obdobju vedo, da življenje ni ena sama pustolovščina, kot so verjele, ko so bile v starosti Pike Nogavičke. Vir navdiha za svoje pesmi so našle v tistem, kar jih je pretekla leta najbolj zaznamovalo. Na prvem mestu pa to niso bila radostna doživetja, ampak predvsem razočaranja, slovesa, izgube in strahovi. Upravičena je domneva, da je to povezano s pandemijo, ki je v času nastajanja zbirke takšne turobne občutke naplavila v ospredje. To je bil čas, ki je ljudi odtujeval, osamil, gnal v obup in ločil od ljubljenih in družine. In ko trpljenje mine, se prelije v pesem.
Kot so avtorice v tej knjigi pesmi različne, tako je/bo različna tudi njihova publika. Verjamemo, da bo ta ali ona pesem bralca navdihnila, se dotaknila njegovih čustev, mogoče nekomu ogrela dušo – nekomu, ki enako čuti. Ali mu bo vsaj, kot je zbirki na pot zapisala urednica, polepšala dan.
Mag. Nada Holc

Kulturno društvo Studenci Maribor ima posluh za želje in potrebe po izobraževanju svojih članov. V letu 2022 je bila organizirana pesniška delavnica z mag. Lariso Javernik, pesnico in literarno kritičarko. Pod njenim mentorstvom je nastal preplet poezije, ki smo jo ustvarile Vlasta Črčinovič Krofič, Milena Nemec–Mimi, Ana-Marija Pušnik, Ivana Rečnik, Draga Reichenberg in Ksenija Šešerko.
Avtorice, ki smo združile poezijo v Prepletanja, nismo novinke. Svoja dela objavljamo v literarnih zbornikih, nekatere tudi v samostojnih pesniških zbirkah in jih delimo s poslušalci na recitalih.
Želimo si, da bi vam verzi, objavljeni v tej pesniški zbirki, polepšali dan.
dr. Vlasta Črčinovič Krofič, urednica zbirke

 

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.