Mehka vezava
88 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617118964

15,30 

Življenje je pesem

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,70 

VAŠA CENA

15.30 €

15,30 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
88 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617118964

Življenje je pesem, je pesniška zbirka, ki jo napišemo le enkrat v življenju. Življenje je pesem, je pesniška zbirka mladosti. Zbirka ki dokumentira odraščanje v vsej svoji  razsežnosti in kot se za odraščanje spodobi, je v središču ljubezen. Strahotna in vseobsegajoča v svojem blišču, prinaša sanjarjenje, hrepenenje, izpolnjenje, bolečino in prebolevanje. Tudi sprijaznjenje in odhod v življenje. In kakršno koli že to bo, bo zmeraj zaznamovano s to dušo parajočo ljubeznijo, ki jo nemara lahko doživimo le zamlada. Dnevi se bodo počasi prevesili v leta in nekega dne bomo v predalu opazili staro mapo polno pesmi. Takrat bomo presenečeni, vzhičeni, nostalgični rekli tudi to sem bil jaz in pesmi spustili na prosto. Vsaka izkušnja mladosti pomlajuje in tudi tale ni izjema.

 

O avtorici

 

Urška Pesjak je bila rojena 29.10.1976 v Kranju. Obiskovala je OŠ Josipa Premlja na Bledu, kasneje pa se po nasvetu bližnjih odločila stopiti na zdravstvena pota. Izobrazbo je začela na na SŠ Jesenice, študij na Visoki šoli za zdravstvo pa je zaradi prekinila zaradi materine bolezni in smrti. Kasneje se je prekvalificirala za pomočnico vzgojiteljice.

Zase pravi, da ji je samotarstvo pisano na kožo, ob poklicu medicinske sestre pa se rada umakne k svojim trem otrokom. V prostem času najraje posluša ameriško glasbo 50ih in 60ih let, od športov pa so ji blizu drsanje, plavanje in tek na smučeh. Svoj največji hobi – branje, pa je s prihodom interneta opustila.

Pesmi je začela pisati v srednji šoli, kjer jo je k temu napeljala njena prva ljubezen. Občutke hrepenenja in intenzivnosti, ki so ji polnili verze na začetku, je po razhodu zamenjalo razočaranje.

Kljub temu da je pesniška žilica z boleznijo in ustvarjanjem družine nekoliko presahnila, pravi da je zanjo pesništvo stvar navdiha. » Zato je dobro imeti vsaj papirnat robček in pisalo, če si mogoče kje, kjer drugače ne moreš ujeti tistega trenutka.«

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.